02 desember 2017

Meksikansk omelett 🍳


Herlig, smakfull omelett med gode meksikanske smaker 🌿🍳
Dette er en oppskrift av Jamie Oliver, herlige rause porsjoner som vanlig !

Nyt denne smaksbomben til frokost, lunch eller som en enkel middag.

Fyllet smaker ganske så sterkt altså, men sammen med egg og ost smaker det smaskens !

Du trenger til 4 porsjoner:
Inneholder 1895 kcal - 52,2 g karbo / 474 kcal - 13 g karbo per porsjon
  • 1 moden avokado
  • 2 lime
  • Koriander
  • 3 ss naturell yoghurt
  • Salt
  • Pepper
  • 1/2 rødløk
  • 1 gulrot
  • 1/4 kinakål
  • 1 rød chili
  • 8 egg + 8 ss vann / 2 egg + 2 ss vann per omelett
  • 200 g revet ost, jeg brukte en blanding av cheddar og mozzarella
  • Smør, til steking
Sånn gjør du:
  1. Skjær avokado i to, fjern steinen og ta ut avokadoen med en skje. 
  2. Legg avokadoen i en bolle, sammen med saften av 1 lime, en neve frisk koriander og yoghurt. Kjør avokadoen med en stavmikser til en glatt, klumpfri krem. 
  3. Riv gulrot på ett rivjern. Hakk rødløk og chili. Skjær kinakål i tynne strimler.
  4. Bland avokadokremen, sammen med grønnsakene og smak til med salt og pepper.
  5. Visp sammen egg og vann, 2 egg per porsjon, som du steker i en stekepanne på middels varme med litt smør. Dryss over revet ost og legg 1/4 av grønnsaksblandingen på omeletten når den begynner å stivne. Brett den sammen og la den steke litt til på svak varme så fyllet blir litt varmt.
Avokado, yoghurt, limesaft og koriander 
Kjører avokadoblandingen med en stavmikser  
Grønnsakene er klare 
Omeletten er klar til steking  
Når omeletten begynner å stivne, drysser du over ost 
Legg fyllet på den ene halvdelen  

Ref. Lifesum app.

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF