19 mai 2018

Smørbrød med røkelaks og porsjert egg !!


Kjempegodt smørbrød, som passer ypperlig til frokost, lunch eller kvelds.
Litt mer jobb med denne, enn en 'brødblings med brunost', men akk så godt  !!

Til fjells koker vannet ved lavere temperatur enn om du er i lavlandet.
Koker du vann 100-500 meter over havet, så koker vannet ved 100 grader, men her oppe,
1000 meter over havet koker det ved 96,8 grader ♫♪

Røkelaks smaker veldig godt sammen med egg.
Forandring fryder - litt mer elegant enn kokt egg, men smaken er det ikke stor forskjell på ♫♪♫♪


Du trenger:
  • Egg 
  • 1 l vann 
  • 4 ss eddik 
  • Godt brød
  • Røkelaks
  • Tomater
  • Salat
  • Smør
  • Salt og pepper
Egg:
  1. Kok opp en kjele med 1 liter vann, tilsatt 1 ts salt og 4 ss eddik.
  2. Skru ned varmen slik at vannet holder seg varmt, men ikke boblekoker.
  3. Knekk ett og ett egg opp i en øse eller en kopp og senk eggene ned i det kokende varme vannet.
  4. Forsøk å få hviten til å samle seg mest mulig rundt eggeplommen.
  5. Ta eggene opp etter ca. 4 minutter.

Montering av smørbrød:
  1. Smør godt smør på godt brød.
  2. Legg salat, tomat i skiver og røkelaks på brødet.
  3. Legg ett porsjert egg på toppen.
  4. Krydre med salt og pepper.
Posjerer egg !
No livnar det i lundar, no lauvast det i li ♫♪♫♪
Heggsetra - Sør Fron - 19. mai 2018 ♫♪♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF