Biff med stekt løk, røstipotet, sukkererter,tomater & rødvinsaus med balsamico ♥ Helt grei biffmiddag !
RØSTIPOTET :
- 6 poteter
- ½ løk
- Salt
- Pepper
Bland inn salt, pepper.
Varm fettet i en stekepanne og legg i potetmassen, små eller store det velger du selv.
Legg på lokk og stek røstien over svak varme, snus etter ca. 10 min og stekes ytterligere 10 min.
RØDVINSAUS med balsamico :
Sånn gjør du:
- Finhakket sjalottløk og hvitløk freses godt i en kjele med litt smør.
- Tilsett ripsgele og brun farin og rør godt om.
- Tilsett balsamico, rødvin og kok ned til en marmeladelignende konsistens.
- Tilsett kraften, kok opp.
- Du kan jevne sausen med litt maizenna hvis du ønsker den tykkere.
- Pisk inn romtemperert usaltet smør.
- Etter dette må sausen kun trekke ikke koke!
- Smak til med salt, pepper og timian.
Ha den oppskårede løken i en stekepanne med smeltet smør.
La den surre i dette til den blir gylden, ha i litt sukker så vil du se at den blir brunere etter hvert.
Ha i 5 ss med vann og la dette koke.
Forvell sukkererter noen minutter i kokende vann.
Biffene stekes i panne med litt olje & smør ✿ ✿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar