}); Edels Mat & Vin: Biff med røstipotet ✿⊱╮✿⊱╮ Google+

lørdag 10. august 2013

Biff med røstipotet ✿⊱╮✿⊱╮


Biff med stekt løk, røstipotet, sukkererter,tomater & rødvinsaus med balsamico ♥ Helt grei biffmiddag !


RØSTIPOTET :
  • 6 poteter
  • ½ løk
  • Salt
  • Pepper
Skrell potetene og løk og riv de grovt. Legg potetene i et håndkle og press ut vannet. 
Bland inn salt, pepper.
Varm fettet i en stekepanne og legg i potetmassen, små eller store det velger du selv.
Legg på lokk og stek røstien over svak varme, snus etter ca. 10 min og stekes ytterligere 10 min.
 


RØDVINSAUS med balsamico :


  • 4 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • ts ripsgele
  • ss brun farin
  • 1 dl balsamicoeddik
  • 3 dl rødvin
  • 5 dl okse eller hønsekraft
  • 200 g usaltet smør
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • Salt & pepper
  • Maizenna jevner


  • Sånn gjør du:
    1. Finhakket sjalottløk og hvitløk freses godt i en kjele med litt smør. 
    2. Tilsett ripsgele og brun farin og rør godt om. 
    3. Tilsett balsamico, rødvin og kok ned til en marmeladelignende konsistens. 
    4. Tilsett kraften, kok opp.  
    5. Du kan jevne sausen med litt maizenna hvis du ønsker den tykkere.
    6. Pisk inn romtemperert usaltet smør. 
    7. Etter dette må sausen kun trekke ikke koke!
    8. Smak til med salt, pepper og timian. 

    Ha den oppskårede løken i en stekepanne med smeltet smør. 
    La den surre i dette til den blir gylden, ha i litt sukker så vil du se at den blir brunere etter hvert. 
    Ha i 5 ss med vann og la dette koke.

    Forvell sukkererter noen minutter i kokende vann.

    Biffene stekes i panne med litt olje & smør ✿ ✿

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar