}); Edels Mat & Vin: Chili Con Carne ♫ Google+

søndag 11. august 2013

Chili Con Carne ♫


Chili con carne betyr chili med kjøtt.
En av verdens mest kjente gryteretter, mange tror det er meksikansk mat, men det er det ikke.
Den kommer fra Amerika, mest sannsynlig fra Texas.
Texas var en del av Mexico fra 1600-tallet fram til 1836.
Matkulturen spredde seg fra Texas, til resten av USA, sånn oppstod Tex-Mex-mat, sammensatt av ordene «Texas» og «Mexico».  Noe som gjenkjennes i Tex-Mex-mat er den søte smaken, som man ikke finner i meksikansk mat.


Til 6 porsjoner trenger du:
  • 800 g karbonadedeig
  • 2 stk finhakket løk
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 4 ss smør
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 bokser chilibønner
  • 2 stk rød paprika i biter
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts salt
Fremgangsmåte:
  1. Brun kjøttdeigen i to omganger, ta det over i en kjele.
  2. Stek løk, hvitløk og chili i en stekepanne før du blander det med kjøttdeigen.
  3. Hell over tomatene, bland inn chilibønner, paprika og krydder.
  4. La det koke lenge, gjerne en time eller to.
  5. Serveres med hvitløksbrød og tortillachips !!
Enkelt & godt, varmer godt i kroppen 
Ingredienser til 10-12 personer c",)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar