}); Edels Mat & Vin: Torsk med mandelpotetpure, ovnsbakte tomater, babygulrøtter og soyasmør med sjalottløk & wasabi ღ☼ a'la Edel Google+

lørdag 10. august 2013

Torsk med mandelpotetpure, ovnsbakte tomater, babygulrøtter og soyasmør med sjalottløk & wasabi ღ☼ a'la Edel


Dette er en selvkomponert fiskemiddag, som jeg må si meg ganske så fornøyd med.
Alt kan bli bedre selvfølgelig, men smaker smaskens !!
Spis & Nyt !!

Mandelpotetpure:
  • 800 g mandelpotet
  • 2 dl melk 
  • 2 ss ekte meierismør
  • Smak til med salt og pepper 

Skrell potetene og sett dem til koking på svak varme uten salt.
Hell vannet av etter 10 - 15 minutter, eller når potetene er gjennomkokt,
Mos potetene. Tilsett smør og melk og bland godt sammen.
Smak til med salt og pepper.

Torskefilet:
Legges i smurt ildfast form, mariner med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Stekes ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Soyasmør:
  • 4 sjalottløk
  • 300 g ekte meierismør
  • 2 dl soyasaus
  • 1-2 ts wasabi/pepperrot
  • Smak til med saften av 1-2 sitroner.

Skrell og finhakk sjalottløk.
Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
Ha i sjalottløk.
Tilsett soyasaus rett før servering.
Smak til med wasabi og sitron

Serveres med ovnsbakte små tomater (stekes sammen sammen med torsken)
og kokte babygulrøtter ღ☼

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar