}); Edels Mat & Vin: Kalkunfilet på partyseng ♥ஜ Google+

lørdag 10. august 2013

Kalkunfilet på partyseng ♥ஜ

Kalkunfilet med amadine poteter, fennikel, persillerot, gulrøtter, sølvløk, bacon og meierismør
Kjempegod rett, men dårlig bilde, så jeg må nok lage den på nytt snart !

Til 6 porsjoner:



  •  1 ½ kg poteter 
  •  6 skiver bacon 
  •  1 stk fennikel i båter
  •  1 stk persillerot
  •  1/2 glass sølvløk 
  •  4 gulrøtter
  •  4 ss smør 
  •  1 stk kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn) 
  •  3 ss smeltet smør 
  •  1 ts salt 
  •  1 ts kvernet pepper 
  •  1 dl søt chilisaus


  • Fremgangsmåte:
    1. Vask potetene godt, skjær dem i båter og legg dem over i en smurt ildfast form, sammen med persillerot og gulrøtter skjært i biter, baconskiver delt i to, sølvløk og fennikelbåter.
    2. Legg på klatter med smør.
    3. Pensle kalkunfileten med smeltet smør tilsatt salt og pepper.
    4. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten.
    5. Legg fileten over grønnsakene og stek i ovnen ved 180 °C i ca. 1 time, eller til steketermometeret viser 68-70 °C.
    6. De siste 20 minuttene av steketiden, pensles kalkunen med den søte chilisausen.
    7. La fileten hvile i ca. 15 minutter.
    8. Skjær den opp i skiver og legg den tilbake over grønnsakene




  • Farge: Dyp blårød.


  • Lukt: Aroma med noe preg av røde bær og urter.
  • Smak: Ren og ung med innslag av røde bær og urter.
  • Passer til: Storfe   Småvilt og fugl   Grønnsaker  
  • Land/distrikt: Italia, Piemonte, Øvrige
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Barbera 100%
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 3,80 g/
  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar