}); Edels Mat & Vin: Laks med hot mangosalat & hvitvin'saus Google+

lørdag 10. august 2013

Laks med hot mangosalat & hvitvin'saus


Sommerlig rett ! Frisk, syrlig og litt hot !!
En av mange favoritter
Ovnsbakt laks:
  1. Legg laksen i en ildfast form, med litt olje i bunn.
  2. Krydre godt med salt og pepper.
  3. Stek laksen i stekeovn på 200 grader i 12-15 minutter.
Mangosalat :
  • 2 stk mango
  • 2 stk chili, rød 
  • 1 potte koriander, frisk 
Vinaigrette:
  • 3 ss saft av lime 
  • 4 ss olivenolje, kaldpresset
  • Salt og pepper

Plukk bladene av korianderplanten. Skjær mango i små biter og chili i tynne ringer.
Visp sammen ingrediensene til vinaigretten.
Bland alt forsiktig sammen.

Digg GOOD hvitvin'saus:

  • 1 dl hvitvin, tørr 
  • 0,5 ss sjalottløk 
  • 0,5 dl kremfløte 
  • 200 g meierismør
  • Saften av ½ sitron.
Sånn gjør du:

  1. Kok inn tørr hvitvin og sjalottløk. 
  2. Når det meste av vinen er kokt inn,sil sausen og tilsett kremfløte. 
  3. Kok inn til sausen tykner noe. 
  4. Rør så inn små terninger av kaldt smør. Hold temperaturen opp mot kokepunktet, men den må ikke koke. 
  5. Smak til sausen med sitron, salt og pepper.

Serveres med nypoteter !! Nam Nam

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar