Enkel og lettlaget ovnsrett med masse smak !
Denne er så nydelig, så den kvalifiserer seg til søndagsmiddag !
Spis & Nyt !!
Til 4 porsjoner:
Ingredienser:
Kutt opp grønnsakene og legg de i en ildfastform.
Drypp over olje og hell over buljong. Dryss på salt og pepper.
Stek grønnsakene i ovnen, 200gr. i ca. 15 minutter.
Legg på fiskestykkene, smør på pesto og press over saften av en halv sitron.
Stekes ytterligere i ca. 15 minutter til torsken er gjennomstekt.
~*♥*~
Serveres med:
Råstekte mandelpoteter:
Skjær mandelpoteter i skiver (trenger ikke skrelles)
stekes i stekepanne med solsikkeolje, krydres med maldonsalt & pepper.
Stekes til potetene er møre, ca. 15 min.
Tilsett kruspersille før servering.
Lag gjerne pesto selv:
Pesto:
1 potte basilikum
2 ss pinjekjerner
50 g reven parmesan
3 fedd hvitløk
1 dl olje
Mos balsilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og
hvitløk i en foodprosessor. Tilsett olivenolje i en tynn stråle, mens maskinen går.
Smak til med salt og pepper.
~*♥*~
- 800 g torskefilet, uten skinn og bein
- 1 rødløk
- 1 brokkoli (kun toppene)
- 200 g babygulerøtter
- 2 røde paprika
- 3 ss solsikkeolje
- 3 dl grønnsakbuljong
- 1 sitron
- Grønn pesto *
- Salt og pepper
Kutt opp grønnsakene og legg de i en ildfastform.
Drypp over olje og hell over buljong. Dryss på salt og pepper.
Stek grønnsakene i ovnen, 200gr. i ca. 15 minutter.
Legg på fiskestykkene, smør på pesto og press over saften av en halv sitron.
Stekes ytterligere i ca. 15 minutter til torsken er gjennomstekt.
~*♥*~
Serveres med:
Råstekte mandelpoteter:
Skjær mandelpoteter i skiver (trenger ikke skrelles)
stekes i stekepanne med solsikkeolje, krydres med maldonsalt & pepper.
Stekes til potetene er møre, ca. 15 min.
Tilsett kruspersille før servering.
Lag gjerne pesto selv:
Pesto:
1 potte basilikum
2 ss pinjekjerner
50 g reven parmesan
3 fedd hvitløk
1 dl olje
Mos balsilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og
hvitløk i en foodprosessor. Tilsett olivenolje i en tynn stråle, mens maskinen går.
Smak til med salt og pepper.
~*♥*~
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar