}); Edels Mat & Vin: Ovnsbakt torsk med en smak av Italia ~*♥*~ Google+

lørdag 10. august 2013

Ovnsbakt torsk med en smak av Italia ~*♥*~


Enkel og lettlaget ovnsrett med masse smak !
Denne er så nydelig, så den kvalifiserer seg til søndagsmiddag !
Spis & Nyt !!


Til 4 porsjoner:
Ingredienser:
  • 800 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 rødløk
  • 1 brokkoli (kun toppene)
  • 200 g babygulerøtter
  • 2 røde paprika
  • 3 ss solsikkeolje
  • 3 dl grønnsakbuljong
  • 1 sitron
  • Grønn pesto *
  • Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kutt opp grønnsakene og legg de i en ildfastform.
Drypp over olje og hell over buljong. Dryss på salt og pepper.

Stek grønnsakene i ovnen, 200gr. i ca. 15 minutter.

Legg på fiskestykkene, smør på pesto og press over saften av en halv sitron.
Stekes ytterligere i ca. 15 minutter til torsken er gjennomstekt.


 ~*♥*~
Serveres med:
Råstekte mandelpoteter:
Skjær mandelpoteter i skiver (trenger ikke skrelles) 

stekes i stekepanne med solsikkeolje, krydres med maldonsalt & pepper.
Stekes til potetene er møre, ca. 15 min. 

Tilsett kruspersille før servering.

Lag gjerne pesto selv:
Pesto:
1 potte basilikum
2 ss pinjekjerner
50 g reven parmesan
3 fedd hvitløk
1 dl olje

Mos balsilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og
hvitløk i en foodprosessor. Tilsett olivenolje i en tynn stråle, mens maskinen går.
Smak til med salt og pepper.

 ~*♥*~

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar