Tournedos er ca. 3 cm tykke skiver av indrefilet av okse.
Den absolutt beste delen på oksen !!
Jeg serverte indrefileten med hasselbackpoteter, stekte grønnsaker og peppersaus.
Spis & Nyt !! ღ
Hasselbackpoteter:
Skjær opp hasselbackpotetene, krydres med litt paprika, salt og pepper, sett i ett laurbærblad i hver potet. Legg på en ”klædd” meierismør på hver potet !
Stekes ved 225 grader i ca. 45min.
Tournedos:
Krydre biffene godt med peppermix.
Stekes i 3 minutter på hver side, i en varm stekepanne med litt olje og smør.
La biffene hvile, mens du steker grønnsakene.
Grønnsaker:
Her har jeg brukt:
Oransje, gul –og rød paprika, aspargestopper, vårløk, sjalottløk, sopp.
Stek grønnsaker i litt olje og meierismør, krydre med salt og pepper.
Peppersaus:
Stekes ved 225 grader i ca. 45min.
Tournedos:
Krydre biffene godt med peppermix.
Stekes i 3 minutter på hver side, i en varm stekepanne med litt olje og smør.
La biffene hvile, mens du steker grønnsakene.
Grønnsaker:
Her har jeg brukt:
Oransje, gul –og rød paprika, aspargestopper, vårløk, sjalottløk, sopp.
Stek grønnsaker i litt olje og meierismør, krydre med salt og pepper.
Peppersaus:
- 1 rød paprika
- 1 løk
- Vårløk
- Creme fraiche
- 1 dl konsentrat av oksekraft
- 5 dl vann
- Salt
- 4 ss pepper
- Kutt grønnsakene og fres de i en gryte med olje, salt og mye pepper.
- Tilsett oksekraft, la det koke i ca. 20 minutter.
- Sil sausen.
- Tilsett creme fraiche og la det koke til passe konsistens.
- ( -og gjerne litt sukkerkulør, som jeg manglet c",)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar