}); Edels Mat & Vin: Pepperkrydret tournedos med hasselbakte laurbærpoteter, grønnsaker & peppersaus Google+

lørdag 10. august 2013

Pepperkrydret tournedos med hasselbakte laurbærpoteter, grønnsaker & peppersaus


Tournedos er ca. 3 cm tykke skiver av indrefilet av okse.
Den absolutt beste delen på oksen !!
Jeg serverte indrefileten med hasselbackpoteter, stekte grønnsaker og peppersaus.
Spis & Nyt !! ღ

Hasselbackpoteter:
Skjær opp hasselbackpotetene, krydres med litt paprika, salt og pepper, sett i ett laurbærblad i hver potet. Legg på en ”klædd” meierismør på hver potet !
Stekes ved 225 grader i ca. 45min.

Tournedos:

Krydre biffene godt med peppermix. 
Stekes i 3 minutter på hver side, i en varm stekepanne med litt olje og smør.
La biffene hvile, mens du steker grønnsakene. 


Grønnsaker: 

Her har jeg brukt:
Oransje, gul –og rød paprika, aspargestopper, vårløk, sjalottløk, sopp. 
Stek grønnsaker i litt olje og meierismør, krydre med salt og pepper.

 Peppersaus:

  • 1 rød paprika
  • 1 løk
  • Vårløk 
  • Creme fraiche
  • 1 dl konsentrat av oksekraft 
  • 5 dl vann
  • Salt
  • 4 ss pepper
Sånn gjør du:

  1. Kutt grønnsakene og fres de i en gryte med olje, salt og mye pepper. 
  2. Tilsett oksekraft, la det koke i ca. 20 minutter. 
  3. Sil sausen. 
  4. Tilsett creme fraiche og la det koke til passe konsistens.
  5.  ( -og gjerne litt sukkerkulør, som jeg manglet c",)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar