}); Edels Mat & Vin: Mørbradbiff med wokgrønnsaker & bearnaisesaus ♫♪ Google+

lørdag 14. september 2013

Mørbradbiff med wokgrønnsaker & bearnaisesaus ♫♪


Biff av mørbrad er ikke den helt opptimale biffen, men fult brukbar.
Den er selvsagt ikke like mør som indre -og ytrefilet, men en rimeligere i pris.
Ett godt valg for den som ikke har full lommebok til en hver tid !


Mørbradbiff:
Ta biffen ut av kjøleskapet 30-45 minutter før de skal stekes.
Stek på sterk varme i en blanding av olje og smør, stek ca. 3 minutter, til du ser blodet pipler
opp på den ene siden, snu og stek den andre siden.
Når blodet pipler opp -er den medium stekt.
La den hvile.

Wokgrønnsaker:
Mens biffen hviler steker du grønnsaker.
Jeg brukte champignon, minimais, bambusskudd, vannkastanjer og paprika
Krydre med salt og pepper.
Smak til med litt soyasaus.

Bearnaisesaus:
  • sjalottløk
  • 2 ss eddik
  • 1 ts sukker
  • 0.5 dl hvitvin
  • 150gr. smør
  • eggeplommer
  • 1 ts tørket estragon
  1. Del smøret i terninger og la det få romtemperatur.
  2. Stek sjalottløken i sukkeret og en spiseskje smør i ca. ett minutt i en tykkbunnet kjele.
  3. Ha i vin og eddik og la det koke inn til det er igjen ca. 3 spiseskjeer. 
  4. Ta det av platen.
  5. Pisk eggeplommene med tre spiseskjeer vann kraftig i ett minutt.
  6. Ha i den innkokte vinen og pisk det godt inn.
  7. Ha eggene i en kjele over middels svak varme. 
  8. Pisk hele tiden til volumet økes.
  9. Når eggene tykner tar du kjelen av platen mens du fortsetter å piske.
  10. Ha i smøret litt og litt og pisk inn.
  11. Smak til med salt, pepper og estragon.
Server med ovnsbakte poteter.
Skjær poteter med skall i tynne skiver.
Legg potetene i en ildfast form.
Hell over litt olje, salt og pepper, bland godt.
Stekes på varmluft 200 grader i ca. 20 minutter ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar