}); Edels Mat & Vin: Scampi med lumaconi og hot tomatsaus Google+

fredag 13. september 2013

Scampi med lumaconi og hot tomatsaus

Fredag !!! ღ☼ Beste dagen i uka  
-og da blir det noe HOT med SCAMPI da serru ♫♪

Ingredienser til 3 porsjoner:
  • 500 g rå scampi
  • 300 g Lumaconi/ pasta
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 100 g syltet paprika, på glass
  • 1 box hermetiske tomater, med basilikum & oregano
  • 2 stenger stangselleri
  • 10 stk cherrytomater
  • Basilikum, frisk
  • Salt
  • Pepper
Lag tomatsausen:
  1. Hakk opp grønnsakene i små biter, finhakk stangselleri og hvitløk.
  2. Stek løk, hvitløk og chili i olje.
  3. Tilsett syltet paprika, tomater på box, stangselleri, cherrytomater og masse frisk basilikum.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Småkokes i ca. 20 minutter.
Kok lumaconi, ikke helt ferdig, den skal koke videre i sausen.
Annen pasta kan også brukes.

Skrell rå scampi, fjern tarmen.
Stek scampi i en stekepanne med litt smør eller olje, til den skifter farge til rosa.
Tar kun ett par minutter.

Bland pasta inn i tomatsausen, så den kryper inn i alle kroker og kriker i pastaen.
Bland inn scampi, pynt med fersk basilikum.


Spis og Nyt ღ
Det er ikke de store gledene som gjør dagen god, men de små og enkle øyeblikkene av glede

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar