God søndagsmiddag, som er enkel å lage !!
Tar litt tid med forberedelsene, men når retten står i ovnene, kan du lene deg tilbake og vente på en god søndagsmiddag !
(4 personer)
- 4-6 Svinekoteletter
- 4-6 Poteter
- 4 Pærer, hvis de er store trenger du nok bare 2-3
- 2 store sjalottløk
- Olje
- Potetbåt kryddermiks
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Skrell sjalottløkene og skjær dem i båter.
- Skjær poteter i ganske tynne skiver.
- Skjær pærene i båter, skjær vekk kjernehuset.
- Behold skallet på pærene.
- Ha poteter, løk og pærer lagvis i en ildfast form eller langpanne, med litt olje i bunnen.
- Strø over kryddermiks.
- Sett ovnen på 220 °C.
- Krydre koteletten med salt og pepper.
- Brun kotelettene på høy varme i stekepanne, 2-3 minutter på hver side.
- Legg dem over i den ildfaste formen.
- Retten stekes ferdig i løpet av ca. 20-25 minutter, avhenger av om pærene er modne og kotelettenes tykkelse, samt størrelse på potetskivene. Pærene skal gi litt motstand, men være møre.
- Sil sausen, som er i bunn av formen, eller sett hele formen på bordet.
![]() |
Grønnsaker klar til steking, mangler bare kotelettene. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar