}); Edels Mat & Vin: Svinekoteletter med pære ✿ ✿ ✿ Google+

søndag 15. september 2013

Svinekoteletter med pære ✿ ✿ ✿

God søndagsmiddag, som er enkel å lage !!
Tar litt tid med forberedelsene, men når retten står i ovnene, kan du lene deg tilbake og vente på en god søndagsmiddag !
Alle ingrediensene skal stekes samtidig i stekeovn -og den smaker himmelsk !
Ingredienser:
(4 personer)
  • 4-6 Svinekoteletter
  • 4-6 Poteter
  • 4 Pærer, hvis de er store trenger du nok bare 2-3
  • 2 store sjalottløk
  • Olje
  • Potetbåt kryddermiks
  • Salt og pepper
Fremgangsmåte:
  1. Skrell sjalottløkene og skjær dem i båter.
  2. Skjær poteter i ganske tynne skiver.
  3. Skjær pærene i båter, skjær vekk kjernehuset. 
  4. Behold skallet på pærene.
  5. Ha poteter, løk og pærer lagvis i en ildfast form eller langpanne, med litt olje i bunnen. 
  6. Strø over kryddermiks.
  7. Sett ovnen på 220 °C.
  8. Krydre koteletten med salt og pepper.
  9. Brun kotelettene på høy varme i stekepanne, 2-3 minutter på hver side.
  10. Legg dem over i den ildfaste formen.
  11. Retten stekes ferdig i løpet av ca. 20-25 minutter, avhenger av om pærene er modne og kotelettenes tykkelse, samt størrelse på potetskivene. Pærene skal gi litt motstand, men være møre.
  12. Sil sausen, som er i bunn av formen, eller sett hele formen på bordet.

Grønnsaker klar til steking, mangler bare kotelettene.

Det ble en stor porsjon her i dag, mange til bords ;)





Inneholder:
Salt, paprika, pepper, muskat, løk, ingefær,
rosmarin, basilikum, timian, hvitløk, allehånde,
selleri og sennep c",)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar