}); Edels Mat & Vin: Biffsnadder med ovnspoteter & bearnaisesaus ♫♪ Google+

lørdag 19. oktober 2013

Biffsnadder med ovnspoteter & bearnaisesaus ♫♪



Biffsnadder er som navnet sier SNADDER  ♫♪
Enkelt og godt !!


Ingredienser:
  • Ytrefilet av storfe
  • Smør
  • Solsikke eller rapsolje
  • Poteter
  • Minimais
  • Champignon
  • Sjalottløk
  • Rød paprika
  • Salt
  • Pepper
  • Biffkrydder
  • Bearnaisesaus *

Biffsnadder:
Skjær ytre eller indrefilet av storfe i biter, eller bruk ferdig biffkjøtt i strimler.

Personlig er jeg ikke så veldig begeistret for ferdigpakket biffkjøtt i strimler. 
Det er som regel ikke det møreste kjøttet -og inneholder ofte mye fett og slintrer c",)

Stek kjøttet i olje og smør. På sterk varme, litt og litt om gangen. Legg til side.
Stek minimais, paprika, sjalottløk og champignon.
Legg tilbake kjøttet og krydre godt med salt, pepper og biffkrydder.

Ovnstekte poteter:
Skrell (ikke nødvendig hvis de er fine) potetene og skjær de opp i båter.
Hell over litt olje, salt og pepper. Bland godt sammen.
Stekes i stekeovn, 200 grader i ca. 20 minutter eller til de er møre.

Bearnaisesaus:
  • sjalottløk
  • 2 ss eddik
  • 1 ts sukker
  • 0.5 dl hvitvin
  • 150 g smør
  • 3 eggeplommer
  • 1ts tørket estragon

Del smøret i terninger og la det få romtemperatur.
Stek sjalottløken i sukkeret og en spiseskje smør i ca. ett minutt i en tykkbunnet kjele.
Ha i vin og eddik og la det koke inn til det er igjen ca. 3 spiseskjeer. Ta det av platen.

Pisk eggeplommene med tre spiseskjeer vann kraftig i ett minutt.
Ha i den innkokte vinen og pisk det godt inn.

Ha eggene i en kjele over middels svak varme. Pisk hele tiden til volumet økes.
Når eggene tykner tar du kjelen av platen mens du fortsetter å piske.
Ha i smøret litt og litt og pisk inn.
Smak til med salt, pepper og estragon.

♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪


Noen mennesker venter hele uken på lørdagen,
hele året på sommeren
- og hele livet på lykken ◠‿◠✿
Ikke vent - lev nå
Å nyte øyeblikket er mye viktigere
- enn å planlegge hvor fint alt skal bli ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar