}); Edels Mat & Vin: Braiserte lammeskanker & mandelpotetmos med timian ✿⊱╮ Google+

fredag 11. oktober 2013

Braiserte lammeskanker & mandelpotetmos med timian ✿⊱╮



Lammeskanken sitter nederst på bakbeinet til lammet. Forvandles til utrolig godt og mørt kjøtt etter
tre timers putring på ovnen.
Ordet braisere kommer fra det franske ordet “braisèr”, som beskriver en matlagningsteknikk der man varmebehandler godt brunede råvarer i gryte sammen med væske under tett lokk.

Oppskrift til 4 porsjoner 
Braiserte lammeskanker :
  • 4 lammeskanker
  • Salt & pepper
  • 1 rød chili, hakket
  • 1 ss timian, hakket
  • 1 ts knuste korianderfrø
  • 2 ss hvetemel
  • Smør til steking
  • 4 gulrøtter i biter
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 gul løk i skiver
  • 2 hvitløksfedd i skiver
  • 4 dl rødvin
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 beger cherrytomater
  • 2 bokser hvite bønner
Fremgangsmåte:
  1. Gni inn lammeskankene med salt, pepper, chili, timian og mel.
  2. Brun skankene på alle sider i smør i en stekepanne.
  3. Legg de over i en stor kjele.
  4. Tilsett gulrøtter, stangselleri, hvitløk, løk.
  5. La det surre litt.
  6. Tilsett rødvin, hakkede tomater og hele cherrytomater.
  7. La det koke under lokk i ca. 3 timer, på svak varme.
  8. Når kjøttet løsner fra beinet er skankene ferdige.
  9. Smak til sausen med salt og pepper.
  10. Tilsett hvite bønner, kok til bønnene er varme.
  11. Server med mandelpotetmos.
Mandelpotetmos:
  • 600 g mandelpotet
  • 2 dl matfløte
  • 75 g meierismør
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 ss finhakket rød paprika
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  1. Skrell potetene og kok dem i vann.
  2. Når de er ferdige slås vannet av.
  3. Tilsett fløten, timian og paprika.
  4. Mos det hele og rør det til en jevn masse.
  5. Tilsett smøret og smak til med salt og pepper.

Rioja Berberana Viña Alarde Reserva 2006

Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Garvestoffer:
  • Farge: Middels dyp rød.
  • Lukt: Litt utviklet aroma med preg av røde bær, urter og fat.
  • Smak: Bløt, litt utviklet og fatpreget, hint av jord i ettersmaken.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Lam og sau   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Spania, Rioja, Øvrige
  • Råstoff: Tempranillo 80%, Garnacha 20%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk i ståltanker, tankmodnet i 6-12 md.
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 1,50 g/l Syre: 5,60 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres

  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar