}); Edels Mat & Vin: Pannestekt skrei med ertepuré, bacon & hollandaisesaus ♫ Google+

søndag 6. oktober 2013

Pannestekt skrei med ertepuré, bacon & hollandaisesaus ♫


SKREI - er en av de beste fisketypene vi har i Norge.
Kjøttet er hvitt og delikat, har en fin fasthet, og ikke minst – en fantastisk smak!
Skrei er medlem av torskefamilien, som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte. Skreisesongen er i tidspunktet januar til april.


Ingredienser: 
Til 3 porsjoner:
  • 100 g bacon
  • 600 g skreifilet 
  • 500 g erter, frosne
  • ca. 150 g meierismør
  • Stekeolje
  • Hvitløk
  • 2 eggeplommer
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt 
  • Pepper
  • Mandelpoteter
Fremgangsmåte:
  1. Sprøstek bacon, legg til side
  2. Skjær skrei i serveringsstykker og dryss dem med salt.
  3. La dem ligge i 10 minutter.
  4. Skyll saltet av og tørk fisken.
  5. Varm olje i stekepannen, legg skreistykkene i og la dem ligge til de er nesten gjennomstekte.  
  6. Skjær hvitløk i tynne skiver og ha dem i stekepannen sammen med smør (Kan også bruke ferdig hvitløksmør)
  7. Snu skreistykkene forsiktig og stek dem lett på den andre siden, samtidig som du øser hvitløksmøret over.
Ertepuré: 
Kok 500 g frosne selskapserter.
Hell av vannet og tilsett ca. 50 g smør.
Mos med stavmikser.
Smak til med salt og pepper.

Hollandaisesaus:
  • 2 eggeplommer
  • 75 g godt smør 
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt
Smelt smøret til sausen.
Ha eggeplommene i liten kjele.
Tilsett sitronsaft og litt salt.
Visp eggeplommene over en kjele med varmt vann og spe forsiktig med det smeltede smøret.

Serveres med mandelpoteter
-og iflg. Christer Berens; skal skrei serveres med Barbera Vin (♥)

Barbera Piemonte 

Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Garvestoffer:


  • Farge: Dyp blårød.
  • Lukt: Svalt preg av modne kirsebær, mørke bær og litt urter.
  • Smak: Ung, saftig og fruktig, preg av mørke og røde bær, streif av lakris i ettersmaken.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Storfe   Lam og sau  
  • Land/distrikt: Italia, Piemonte, Øvrige
  • Årgang: 2010
  • Råstoff: Barbera 100%
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: Ukjent
  • Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring.

  • God middag - Kos dere !! ;))♥


    Et godt selvbilde, en jordnær optimisme og en rikdom som består av godhet og kjærlighet, vil hele tiden lyse opp veien du brøyter... !!

    All rusk og rask spyler du bort.... ;))



    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar