}); Edels Mat & Vin: Surf & Turf ♥ Biffgryte med scampi ♫♪ Google+

mandag 14. oktober 2013

Surf & Turf ♥ Biffgryte med scampi ♫♪


Det beste fra to verdener ; Sjø & land ♫♪ 
Surf & Turf er en betegnelse på mat, som blander førsteklasses kjøtt med delikatesser fra havet. Surf & Turf er veldig populært i Nord Amerika.

Har muligens sitt utspring i det kreolske kjøkken i områdene rundt New Orleans, der blanding av kjøtt og mat fra havet har lange tradisjoner.

Jeg serverte biffgryten med tagliatelle !
Supergodt 

Til 4 porsjoner:
  • 800 g biff av ytrefilet storfe
  • 16 stk rå scampi
  • 1 box hakkede tomater
  • 1 stk løk
  • ½ ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2 ts pizzakrydder
  • 1 ts chilipulver
  • Fersk basilikum
1) Skjær kjøttet i litt store biter og stek dem.
Legg kjøttet til side, fres skrelt og renset scampi i ca. 2 minutter, til de skifter farge og legg til side. Du kan også bruke kokt scampi, da er det ikke nødvendig og steke den på forhånd.
2) Lettstek grovhakket løk, tilsett tomater, kajennepepper, pizzakrydder, basilikum, salt og sukker.
La dette småkoke ca. 30 min.
3) Tilsett kjøttet og la det surre til kjøttet blir varmt, 3-5 min. 
Vend inn scampi helt til slutt. 
4) Server med pasta eller ris ♫♪

Rocca Sveva Valpolicella Superiore Ripasso 2009


  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Preg av søte mørke bær, plomme og litt tørket frukt.
  • Smak: Sødmefull og lett saftig frukt, fast og litt varm ettersmak.
  • Passer til: Storfe   Lam og sau   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Italia, Veneto, Valpolicella
  • Årgang: 2009
  • Råstoff: Corvina 70%, Molinara 15%, Rondinella 15%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjon etter ripassometoden.
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 4,00 g/l Syre: Ukjent
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres


  • Faller drømmene dine i grus,
    skal du feie opp bitene og ta
    vare på dem.
    Spirer av håp
    kan finnes i ruiner av
    knuste drømmer
     

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar