}); Edels Mat & Vin: Choronsaus !! Google+

onsdag 27. november 2013

Choronsaus !!

Choronsaus er bearnaisesaus, som er tilsatt tomatpuré c",)
 
Ingredienser:
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 ss eddik
  • 1 ts sukker
  • 1 dl hvitvin
  • 3 eggeplommer
  • 3 ss vann
  • 150 g smør
  • 1 ts estragon, krydder
  • Salt og pepper
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • 1 ss  tomatpuré
Fremgangsmåte:
  1. Fres tomatpuré, sitronsaft og sukker i en panne og avkjøl.
  2. Del smøret i terninger og la det få romtemperatur.
  3. Stek sjalottløken i sukkeret og en spiseskje smør i ca. ett minutt i en tykkbunnet kjele.
  4. Ha i vin og eddik og la det koke inn til det er igjen ca. 3 spiseskjeer.
  5. Ta det av platen.
  6. Pisk eggeplommene med tre spiseskjeer vann kraftig i ett minutt.
  7. Ha i den innkokte vinen og pisk det godt inn.
  8. Ha eggene i en kjele over middels svak varme.
  9. Pisk hele tiden til volumet økes.
  10. Når eggene tykner tar du kjelen av platen mens du fortsetter å piske.
  11. Ha i smøret litt og litt og pisk inn.
  12. Smak til med salt, pepper, estragon, tomatpuré og eventuelt litt sitron.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar