}); Edels Mat & Vin: Sesampanert laks i fargerikt selskap c",) Google+

onsdag 27. november 2013

Sesampanert laks i fargerikt selskap c",)

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre en lakse-middag litt mer spennende.
Sesamfrø er en ingrediens som vi skulle brukt mye mer.
Godt -og bittelitt hot !!

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g laksefilet
  • Basmatiris
  • 1 stor rød paprika
  • 3 gulrøtter
  • 200 g bønnespirer
  • Sesamfrø
  • Salt
  • Pepper
  • Olje
Saus:
  • 5 ss soyasaus
  • 1 ss olje
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 fedd revet hvitløk (Må kuttes ut hvis du følger lavfodmap dietten)
  • 3 ss portvin
  • 2 ts revet pepperrot

Sånn gjør du:
  1. Kok basmatiris etter anvisning på pakken.
  2. Skjær paprika i strimler og gulrøtter i ganske tynne strimler.
  3. Skyll bønnespirene og tørk dem på et kjøkkenhåndkle.
  4. Fjern skinnet på laksefileten, skjær den opp i serveringsstykker.
  5. Krydre laksen med salt, pepper og sesamfrø på begge sider.
  6. Stek laksen på begge sider, raskt i litt olje og ta den ut pannen.
  7. Stek grønnsakene i olje i en god varm panne.
  8. Rør sammen ingrediensene til sausen i en bolle.
  9. Hell sausen over grønnsakene.
  10. Legg laksen over i pannen, sett på lokk og la det steke på svak varme noen minutter, til laksen blir gjennomstekt.
Legg kokt ris på en tallerken, legg grønnsaker og saus på risen og legg laksen på toppen ♫♪

Spis & Nyt - Bon Appetit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar