Det er ikke så mye som skal til for å gjøre en lakse-middag litt mer spennende.
Sesamfrø er en ingrediens som vi skulle brukt mye mer.Godt -og bittelitt hot !!
Du trenger til 4 porsjoner:
- 800 g laksefilet
- Basmatiris
- 1 stor rød paprika
- 3 gulrøtter
- 200 g bønnespirer
- Sesamfrø
- Salt
- Pepper
- Olje
- 5 ss soyasaus
- 1 ss olje
- 2 ss brunt sukker
- 1 fedd revet hvitløk (Må kuttes ut hvis du følger lavfodmap dietten)
- 3 ss portvin
- 2 ts revet pepperrot
Sånn gjør du:
- Kok basmatiris etter anvisning på pakken.
- Skjær paprika i strimler og gulrøtter i ganske tynne strimler.
- Skyll bønnespirene og tørk dem på et kjøkkenhåndkle.
- Fjern skinnet på laksefileten, skjær den opp i serveringsstykker.
- Krydre laksen med salt, pepper og sesamfrø på begge sider.
- Stek laksen på begge sider, raskt i litt olje og ta den ut pannen.
- Stek grønnsakene i olje i en god varm panne.
- Rør sammen ingrediensene til sausen i en bolle.
- Hell sausen over grønnsakene.
- Legg laksen over i pannen, sett på lokk og la det steke på svak varme noen minutter, til laksen blir gjennomstekt.
Spis & Nyt - Bon Appetit ღ
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar