}); Edels Mat & Vin: Marinert ribbe ~*♥*~ Google+

søndag 1. desember 2013

Marinert ribbe ~*♥*~

 

Til julebrunchen smaker det godt med marinert ribbe.
Den har litt mere smak enn den vanlige juleribben og passer derfor godt med lefse eller brød ~**~

På grunn av marineringen får ikke ribben sprø svor,
men når vi oppnår en så god saftig og smakfull ribbe, kan vi 'tilgi' det ~**~

På Juleaften, SKAL svoren være sprø, så da vil jeg anbefale deg å tilberede den på "gamle måten"
Oppskrift på tradisjonell ribbe til julemiddagen finner du her

Du trenger:
  • 2-3 kg tynnribbe ribbe, med rutet svor
 Marinade:
  • 4 ss honning
  • 6 ss soyasaus
  • 2 dl solsikkeolje
  • 4 ss brunt sukker
  • 4 fedd presset hvitløk
  • 4 ss sennep
  • 2 ts kanel
  • 2 ts oregano
  • 1 ts nellik
  • 2 ts pepper
  • 3 ts salt
Fremgangsmåte:

1) Visp sammen alle ingrediensene til marinaden.
Gni den godt inn i ribben, på alle sider.
Legg den i et fat og dekk til.
La den stå i kjøleskapet i ca. 24 timer.

2) Legg ribben i en langpanne, tilsett 2 dl vann.
Pass på at ribben er "høyest" på midten, legg eventuelt en skål under ribben.
Ta på stekefolie.
Stek ribben ved 200 grader i 45 minuntter.

3) Ta av folien, sett ned stekeovnen til 160 grader.
Tilsett ytterligere 2-3 dl vann.
Pensle den med marinaden noen ganger under stekingen, etter du har tatt folien av.
Stek videre i ca. 1,5 time.

4) La ribben hvile i 20 minutter, slik at "kjøttsaften" setter seg.

Server den kald med lefse, godt smør og sennep
-eller varm med kokte poteter, surkål eller rødkål og saus.

Marinert ribbe, klar til steking

~**~   ~**~  ~**~   ~**~  ~**~   ~**~



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar