}); Edels Mat & Vin: Jul - Romjul & Nyttårsmeny 2013 ༺♥ Google+

torsdag 19. desember 2013

Jul - Romjul & Nyttårsmeny 2013 ༺♥

Link til oppskriftene ligger under bildene.
Mandag 23.12 – Lille juleaften ༺♥༻♥༺

«Nå har vi pynta treet, børi ved og vaska gølv»
Setter oss rett ned og koser oss med Fondu og ett glass rødt !!


Tirsdag 24.12 – Juleaften ༺♥༻♥༺
Endelig er det lov til å smake på årets julesild til frokosten.

I år skal vi feire juleaften hos «svigers», så jeg skal ikke stå for middagen i år.

Tradisjonen tro, her på Hedmarken blir det ribbe, julepølse, innmatpølse, farsekaker, surkål, poteter, rørt tyttebær og lefse som hovedrett og riskrem med rød saus til dessert.
Men jeg steker likevel en liten marinert ribbe, som kan spises kald 1 juledag.

Oppskrift: Marinert RIBBE
Onsdag 25.12 – 1' Juledag ༺♥༻♥༺
Det vi ikke rakk før jul, kan vi nå ta helt med ro – Nå er det for sent – og godt er det !!
Lang sen frokost med julesild, kald ribbe, lefse, brød og godt meierismør.
I dag blir det pinnekjøtt  - beste julemiddagen jeg kan få.
Jeg har to oppskrifter på pinnekjøtt, den «vanlige» med kålrotstappe og kokte poteter.
og en mer utradisjonell med piperade og mandelpotetcreme.

Begge er gode –og jeg vet ikke hvem, som er min favoritt. God unnskyldning for å
ha pinnekjøtt i hvert fall to ganger i løpet av desember !! 
Jeg kan anbefale og bruke pinnebog, mye mere kjøtt og mindre fett, du kan også
kombinere begge pinnekjøtt typene.

Etter en så mektig middag -er det godt med en syrlig og god dessert.
Da kan jeg anbefale Panna Cotta med mangopure :

Torsdag 26.12 – 2' Juledag ༺♥༻♥༺
Etter to dager med mye «fet» mat og frokost nr. 2 med kald ribbe og tilbehør føler kroppen at den egentlig har fått nok for en stund.  
Lager en kabaret, som jeg setter i kjøleskapet .
Men…. Så blir man litt sulten igjen, kombinert lunch/middag blir i dag Egg Benedict med kalkunkorv.
Kveldskos blir kabaret med tilbehør og ett glass kald hvitvin.
Fredag 27.12 – 3' Juledag ༺♥༻♥༺
I dag er det arbeidsdag for mange av oss, men det er tross alt fredag også ;)
Når arbeidsdagen er endt og freden har senket seg igjen…. Da er det tid for RAKFISK c",)
Lørdag 28.12 – 4' Juledag ༺♥༻♥༺
Nå har vi vært igjennom kjøtt og fisk av alle slag.
I kveld tror jeg det blir godt med timianfylt kyllingfilet
Søndag 29.12 – 5' Juledag ༺♥༻♥༺
«Juletorsk» må vi rekke å få med oss på julemenyen.
Kan serveres tradisjonelt med kokt torsk, kokte poteter, gulrøtter og sandefjordsmør,
eller som her laget av skrei med spisskål og hvitvinsaus. Kjempegodt !!

Husk og ta kalkunen ut av fryseren, hvis du skal steke den på nyttårsaften.

Mandag 30.12 - 6' Juledag ༺♥༻♥༺

Hverdag og jobb for mange. 
Mange har vel litt røkelaks igjen i kjøleskapet og pasta finnes vel i de fleste kjøkkenskap.
Pasta med røkelaks : Rask og god middag !!




De som vil ha karamellpudding til dessert på nyttårsaften må lage den i ettermiddag/kveld.
Tirsdag 31.12 – Nyttårsaften ༺♥༻♥༺
Siste dagen i året skal nytes til det siste.
3 retters middag, som er overkommelig å lage for de fleste.
Desserten steker du kvelden før.
3 Retters nyttårsmeny finner du her: NYTTÅRSMENY
 


Hvis du har gjester og vil imponerer med en kveldsrett kan jeg anbefale en
smørbrødkake med skalldyr eller kjøttfyll :




Onsdag 1.01 – 1' Nyttårsdag ༺♥༻♥༺

Sove lenge, hopprenn og avslapping….
Starter det nye året med helstekt kalkun.
Stek gjerne kalkunen på formiddagen, la den bli kald før du skjærer den opp og serverer den kald eller varmer den opp i stekeovn under folie før servering.



Takk for 2013 - Velkommen 2014 
Ønsker dere alle ett godt nytt år !!
༺♥༻♥༺༺♥༻♥༺

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar