}); Edels Mat & Vin: Waldorfsalat ༺♥༻♥༺ Google+

onsdag 25. desember 2013

Waldorfsalat ༺♥༻♥༺



Waldorfsalaten ble laget for første gang i 1896 på hotell Waldorf (senere Waldorf-Astoria)
i New York av hovmester Oskar Tschirky.

Nydelig frisk, syrlig salat, som er ett naturlig følge til kalkun, men den kan også serveres til grillet kylling, kokt skinke, spekemat, roastbiff og grillmat 

Til 6 porsjoner:
  • 3 stk epler
  • 3 stenger stangselleri
  • 200 g blå druer
  • 1 liten boks ananas i biter, ikke bruk saften
  • 165 g (= 1 pose Mills majones), lag gjerne majonesen selv, oppskrift her
  • 2 dl kremfløte
  • 1 sitron
  • Valnøtter
Sånn gjør du:
  1. Skjær eplene i biter og dynk med sitronsaft, slik at de ikke blir brune.
  2. Selleri skjæres i tynne skiver.
  3. Druer deles i to, fjern steiner.
  4. Pisk fløten til krem.
  5. Bland sammen majones og krem.
  6. Epler, selleri, druer og ananas blandes med majones og krem. 
  7. Smak til med saften av ca. 1/2 sitron.
  8. Pynt med valnøtter og blå druer.
Den kan gjerne lages 2-6 timer før servering, så smakene får satt seg, men vent med og tilsette
valnøttene, de blir myke hvis de tilsettes for tidlig ༺

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar