}); Edels Mat & Vin: Asiatisk hot laksegryte ✿ Google+

onsdag 19. mars 2014

Asiatisk hot laksegryte ✿


Herlige asiatiske smaker gjør denne gryten fort til en favoritt.

Den er rask og enkel å tilberede, så det er super mat for dem som er i tidsklemma 
-og så god at du kan servere den til de meste kresne !

Til 4 porsjoner trenger du:
  • 600 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk chili, rød
  • 3 stk vårløk
  • 3 ss soyaolje
  • 0,5 -1 ss red curry paste
  • 4 dl lett kokosmelk
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 beger Fond 'Du Chef' fiskefond
  • 1 ts sukker
  • Lime
  • Gressløk

Sånn gjør du:
  1. Skjær laksefileten i store terninger.
  2. Rens og finhakk sjalottløk, fjern frø fra chili og finhakk den.
  3. Rens og skjær vårløk i tynne ringer.
  4. Surr sjalottløk i olje, i en stor panne eller kjele i ca. 2 minutter.
  5. Tilsett curry paste, la det surre litt før du tilsetter kokosmelk, kok opp under omrøring.
  6. Ha i chili, soyasaus, fiskefond, sukker og saften av 1 lime.
  7. La det småkoke under omrøring ett par minutter.
  8. Tilsett lakseterningene og vårløk.
  9. La det hele småkoke ca. 5 minutter, til fisken er kokt.
  10. Server med ris og dryss over litt hakket gressløk !
Spis og nyt, gjerne med ett glass Chablis ♪♪♫



Ingredienser 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar