Herlige asiatiske smaker gjør denne gryten fort til en favoritt.
Den er rask og enkel å tilberede, så det er super mat for dem som er i tidsklemma
-og så god at du kan servere den til de meste kresne !
Til 4 porsjoner trenger du:
- 600 g laksefilet, uten skinn og bein
- 2 stk sjalottløk
- 1 stk chili, rød
- 3 stk vårløk
- 3 ss soyaolje
- 0,5 -1 ss red curry paste
- 4 dl lett kokosmelk
- 1 ss soyasaus
- 0,5 beger Fond 'Du Chef' fiskefond
- 1 ts sukker
- Lime
- Gressløk
- Skjær laksefileten i store terninger.
- Rens og finhakk sjalottløk, fjern frø fra chili og finhakk den.
- Rens og skjær vårløk i tynne ringer.
- Surr sjalottløk i olje, i en stor panne eller kjele i ca. 2 minutter.
- Tilsett curry paste, la det surre litt før du tilsetter kokosmelk, kok opp under omrøring.
- Ha i chili, soyasaus, fiskefond, sukker og saften av 1 lime.
- La det småkoke under omrøring ett par minutter.
- Tilsett lakseterningene og vårløk.
- La det hele småkoke ca. 5 minutter, til fisken er kokt.
- Server med ris og dryss over litt hakket gressløk !
Spis og nyt, gjerne med ett glass Chablis ♪♪♫
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar