}); Edels Mat & Vin: Pastagrateng med kjøttdeig & ost ♪♫ Tilberedt i Crock-Pot ! Google+

søndag 6. januar 2019

Pastagrateng med kjøttdeig & ost ♪♫ Tilberedt i Crock-Pot !


"Million Dollar Pasta" - er det opprinnelige navnet på retten
Denne oppskriften er det Pernille, fra Stavanger som står bak.
Det er i hvert fall hun, som har delt oppskriften i gruppen Crock-Pot Oppskrifter - Del og bruk.
Gruppen kan anbefales til dere som er eiere av en Crock-Pot !

I den originale oppskriften brukes det ricotta, men det hadde de ikke på nærbutikken min, så det ble cottage cheese i min utgave. Jeg byttet også ut vanlig mozzarella, med en blanding av mozzarella og cheddar -og brukte litt mindre mengde med pasta 🌿


Måtte bare prøve den😋
Veldig enkel da man bruker ferdig pastasaus !
Dette ble min utgave av "Million Dollar Pasta" 🍅

Smakte helt greit, pastaen blir selvsagt veldig myk. Jeg syntes den var god på smak, men min bedre halvdel, som ikke er veldig glad i ost var ikke helt overbevist 😏😄 
Jeg tror retten hadde blitt bedre med en tykk hvit saus, tilsatt masse revet ost i stedet for ost og rømmeblandingen ♪♫

Jeg tørket støv av min 'vanlige' Crock-Pot, da jeg har brukt Crock-Pot Express Muliticooker i det siste. Veldig praktiske begge to, men denne har en bredere innerkjele og lokk av glass, som passer best til denne retten 💕


Du trenger til 8 porsjoner:
  • 800 g kjøttdeig av storfe
  • 1 stk hvitløk uten fedd
  • Salt
  • Pepper
  • 400 g fusilli pasta
  • 250 g ricotta eller cottage cheese
  • 200 g Philadelphia ost
  • 150 g lettrømme
  • 800 g god pastasaus
  • Kaldt vann
  • 200 g revet mozzarella og cheddar
Sånn gjør du:
  1. Press eller riv hvitløk.
  2. Brun kjøttdeigen i to omganger og tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Krydre godt med salt og pepper.
  3. Bland sammen kremost, rømme og cottage cheese. Cottage cheese er litt knudrete, så jeg kjørte den med en stavmikser og blandet inn kremost og rømme.
  4. Legg først et halv glass pastasaus i bunnen av slowcookeren.
  5. Legg i halvparten av den ukokte pastaen.
  6. Hell over resten av glasset med pastasaus over pastaen.
  7. Tilsett halvparten av kjøttdeigen.
  8. Legg over ost -og rømmeblandingen.
  9. Legg på resten av pastaen.
  10. Tilsett det andre glasset med pastasaus.
  11. Legg på resten av kjøttdeigen.
  12. Fyll kaldt vann i det ene pastaglasset og hell det over blandingen.
  13. Kok på Low i 4 timer.
  14. Dryss over revet mozzarella og cheddar.
  15. Sett på lokket igjen og kok videre på LOW i ca. 20 minutter, til osten har smeltet.
  16. Spis & Nyt ♪♫
Ingredienser ♪♫
Steker kjøttdeig og hvitløk ♪♫
Blander sammen ost og rømmeblandingen ♪♫
Steg for steg ♪♫
Kok på LOW i 4 timer ♪♫
Dryss over ost ♪♫
Klar til servering ♪♫
Pass på at du får alle lagene med på tallerkenen ♪♫

.¸.••♪♫⁀°♡ღ God middag¸☆´ •♪♫¸.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar