}); Edels Mat & Vin: Omelettmuffins i AirFryer !! Google+

søndag 9. januar 2022

Omelettmuffins i AirFryer !!


Disse små smakfulle omelett- eller eggmuffinsene passer ypperlig til frokost 🌿

De inneholder mye fyll, så man må spise dem med skje rett fra muffinsformen, 
men det er tilgitt når smaken er kjempegod !

Du kan nyte disse nydelige omelettmuffinsene hvis du har ett lavkarbo kosthold.
Les mer om karbohydratredusert kosthold 👉 her !

Passer også godt til dem, som har ett lavFODMAP kosthold, men da må du kun bruke den grønne, øverste delen av vårløken og laktosefri fløte/melk.
Les mer om lavFODMAP 👉 her !

Eggmuffins steker du raskt i AirFryer eller i stekeovn på 180 grader i ca. 20 minutter.
Det er store forskjeller på AirFryere, jeg stekte dem i 13 minutter, men tilpass tiden til din AirFryer.

Fordelen med en luftfrityrkoker er at du ikke trenger og varme den opp på forhånd.
Airfryer er mer energi-effektivt enn stekeovn så man bruker mindre strøm for å varme den samme maten. Det er variasjon på AirFryere, men de ligger på 1300-1500 watt, stekeovn ligger på ca. 3500 watt.


Du trenger til 4 stk:
  • 3 stk egg
  • ½ dl fløte eller melk
  • 1 stk vårløk
  • 50 g paprika
  • 75 g kokt skinke
  • 25 g revet parmesan + litt til topping
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Finhakk vårløk, del paprika i små terninger og kokt skinke i biter.
  2. Visp sammen egg og melk, tilsett revet parmesan, vårløk, paprika, skinke og en neve hakket koriander.
  3. Bland alt godt sammen.
  4. Fordel røren i muffins former.
  5. Stekes i AirFryer på 180 grader i 5 minutter.
  6. Dryss over revet parmesan og stek videre i ytterligere 8 minutter.
  7. La dem kjøle ned litt på ettervarmen i AirFryeren.

Omelettmuffins i AirFryer


Omelettmuffins i AirFryer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar