Disse små smakfulle omelett- eller eggmuffinsene passer ypperlig til frokost 🌿
De inneholder mye fyll, så man må spise dem med skje rett fra muffinsformen,
men det er tilgitt når smaken er kjempegod !
Du kan nyte disse nydelige omelettmuffinsene hvis du har ett lavkarbo kosthold.
Passer også godt til dem, som har ett lavFODMAP kosthold, men da må du kun bruke den grønne, øverste delen av vårløken og laktosefri fløte/melk.
Les mer om lavFODMAP 👉 her !
Eggmuffins steker du raskt i AirFryer eller i stekeovn på 180 grader i ca. 20 minutter.
Det er store forskjeller på AirFryere, jeg stekte dem i 13 minutter, men tilpass tiden til din AirFryer.
Fordelen med en luftfrityrkoker er at du ikke trenger og varme den opp på forhånd.
Airfryer er mer energi-effektivt enn stekeovn så man bruker mindre strøm for å varme den samme maten. Det er variasjon på AirFryere, men de ligger på 1300-1500 watt, stekeovn ligger på ca. 3500 watt.
Du trenger til 4 stk:
- 3 stk egg
- ½ dl fløte eller melk
- 1 stk vårløk
- 50 g paprika
- 75 g kokt skinke
- 25 g revet parmesan + litt til topping
- Koriander
Sånn gjør du:
- Finhakk vårløk, del paprika i små terninger og kokt skinke i biter.
- Visp sammen egg og melk, tilsett revet parmesan, vårløk, paprika, skinke og en neve hakket koriander.
- Bland alt godt sammen.
- Fordel røren i muffins former.
- Stekes i AirFryer på 180 grader i 5 minutter.
- Dryss over revet parmesan og stek videre i ytterligere 8 minutter.
- La dem kjøle ned litt på ettervarmen i AirFryeren.
Omelettmuffins i AirFryer |
Omelettmuffins i AirFryer |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar