Boeuf Bourguignon er en fransk kraftig kjøttgryte, kokt med vin.
Matretten er fransk husmannskost og kommer opprinnelig fra regionen Bourgogne.
🍷 Lag retten med samme type rødvin, som du skal servere til måltidet.
Server gjerne gryten med denne ⇾ Potet & fennikelstappen.
Du trenger til 6 porsjoner:
- 1 kg renskåret biffkjøtt
- 250 g bacon
- 3 ss hvetemel
- 2 ss tomatpure
- 1 dl utblandet oksefond
- 3 dl rødvin
- 50 g sellerirot, i terninger
- 3 gulrøtter, i litt tykke skiver
- 10 små sjalottløk, delt i to eller 20 sølvløk
- 1 liten purre, delt i ringer
- 300 g hele, hermetiserte små champignon, kan eventuelt deles opp hvis de er store
- 2 fedd hvitløk
- 2 laurbærblad
- Timiankrydder
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skjær biff og bacon i terninger, stekes i panne (litt og litt om gangen).
- Ha det i en passende gryte, strø over 3 ss hvetemel, oksefond og rødvin.
- Tilsett tomatpure, hakket hvitløk og grønnsaker kuttet i passelig størrelse og laurbærblad,.
- La det putre/trekke i kjelen til kjøtt og grønnsaker er møre, det tar 1-2 timer, kommer an på hvilket biffstykke du bruker.
- Blir sausen for tynn kan du spe den med 3ss maizena, utrørt i litt vann.
- Smak til med ca. 1 ts timian, salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar