Oppskrift: Helstekt svinefilet med friske grønnsaker, hasselbackpoteter og whiskeysaus |
Hasselbackpoteten ble skapt i 1953 av Leif Elisson fra Värmland, som var kokkelærling, på restaurant Hasselbacken på Djurgården i Stockholm.
- 1-2 stk poteter per person
- Godt smør
- Paprikakrydder
Sånn gjør du:
- Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.
- Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen.
- Sett dem i en smurt ildfast form, strø over paprikapulver og legg på en bit smør på hver potet.
- Stek dem på 225° C i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene er møre og har fått en gyllen overflate.
Hasselbakte laurbærpoteter :- Del opp hasselbackpotetene, krydres med litt salt og pepper,
- sett i ett laurbærblad i hver potet.
- Legg på en ”klædd” meierismør på hver potet !
- Stekes ved 225° C i ca. 45 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar