Andebryst er noe av det beste kjøttet jeg kan få, men synd at det er så dyrt i Norge.
I Danmark får du andebryst nesten 'kastet etter deg'.
Pass på og ikke overstek kjøttet, da smaker det tran, men ikke vær redd for å steke andebryst,
bruker du steketermometer går det garantert bra.
Denne retten kan jeg anbefale, smaker helt nydelig !
Litt arbeid er det med den, men det er det verdt - moro og lage mat når resultatet blir bra.
Ta med ett glass rødvin på kjøkkenet og kos deg !
Lev - Spis - Nyt !
ANDEBRYST:
Denne retten kan jeg anbefale, smaker helt nydelig !
Litt arbeid er det med den, men det er det verdt - moro og lage mat når resultatet blir bra.
Ta med ett glass rødvin på kjøkkenet og kos deg !
Lev - Spis - Nyt !
ANDEBRYST:
- 1 stk andebryst per person
- Honning
- Rut svoren på andebrystene.
- Mariner andebryst i honning i ca. 30 minutter, gjerne lenger.
- Stek andebrystet med skinnsiden ned i varm panne i ca. 7 minutter.
- Snu brystet og stek i 4 minutter.
- Etterstek andebrystene i stekeovn.
- Stek i ovnen på 80 °C til fileten har en kjernetemperatur på 59 °C, det tar 20-30 minutter.
- La brystet hvile 15 minutter før du skjærer den i skiver.
ROTMOSPURE:
- 150 g sellerirot
- 175 g pastinakk
- 300 g kålrot
- 2 dl matfløte
- 2 ss limesaft
- 50 g smør
- Salt og pepper
Sånn gjør du:
- Skrell og skjær kålrot, sellerirot og pastinakk i små biter og kok i usaltet vann til det er mørt.
- Hell av vannet og mos i en mikser sammen med litt fløte.
- Tilpass konsistensen på pureen med fløten.
- Smak til med lime, salt og pepper.
SKOGSOPP:
Jeg brukte østerssopp og aromasopp.
- Varm smør i en panne og tilsett sopp, skjært i skiver.
- Legg på lokk og smørdamp soppen i 5-6 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
RØDVINSAUS:
- 3 ss smør
- 1 sjalottløk
- 1 båt hvitløk
- 2 ss hvetemel
- 3 dl kjøttkraft/fond
- 3,5 dl rødvin
- 1 ts salt
- 0,5 ts timinankrydder
- 0,5 ts pepper
Sånn gjør du:
- Finhakk løk og hvitløk, fres det i 1 ss smør til det blir blankt og mykt, uten at det tar farge.
- Dryss på mel og spe med kraften og 3 dl av vinen.
- Tilsett timian og pepper. Kok sausen i 15 min.
- Sil sausen. Kok opp og tilsett resten av vinen.
- Smak til med salt og rør til slutt inn 2 ss smør ✿⊱
flott blogg, dette er en av favoritt bloggene mine
SvarSlettbesøk meg her tilbudsvarer.blogspot.com
3ss smør i rødvinssausen 2 ggr, men i beskrivelsen brukes bare 1 ss
SvarSlettDet står på nederste linje at du skal røre inn 2 ss smør helt til slutt :)
Slettmen, har skrevet 3 ss smør to ganger ser jeg, skal rette det opp !