For oss som ikke har tid, eller lyst til å koke høne c",)
I mine barndomsår var mors hønsefrikassé noe av det beste jeg kunne få.
Prøvde meg på det selv en gang også, men for noe "klin" det var med den høna !!
Lykkelig var jeg, når jeg oppdaget at man nesten, (ikke helt det samme, fordi hønsekjøtt gir en mye sterkere og mer aromatisk kraft enn kyllingfond) fikk den samme smaken med kyllingfilet 🌿
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4 stk kyllingfilet
- 6 stk potet
- 1 stk stor gul løk
- 4 stk gulrot
- 1 stk purre
- ½ sellerirot
- Sitronsaft
- Salt
- Pepper
Frikassésaus:
- 4 ss smør
- 6 ss hvetemel
- 4 dl vann
- 2 beger FondCups hønsebuljong
- 1 dl fløte
- Skjær opp kyllingfileter i passelige munnfuller.
- Skjær poteter i litt store terninger, løk i båter, gulrot og purre i skiver og sellerirot i passe store terninger.
- Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel.
- Spe med litt under halvparten av buljongen og rør godt med en visp for å få ut eventuelle melklumper mens det koker opp.
- Ha i resten av buljongen og fløte. Matfløte kan fort skille seg ved oppvarming så kremfløte er og anbefale.
- Legg kyllingbiter, poteter og grønnsaker i sausen.
- La frikasseen koke i ca. 20 minutter til kjøttet er gjennomkokt og grønnsakene møre.
- Smak til sausen med litt sitronsaft og salt og pepper før servering.
Glæder mig til at prøve din opskrift i dag. Min mand har nu talt om hønsefrikasse lææænge
SvarSlettSå hyggelig :) Håper dere ble fornøyd. En litt forenklet utgave av "hønsefrikasse", men en god erstatning! Min bror Morten, fant en dansk dame og flyttet til Søndeborg for 30 år siden, så jeg har 3 danske tantebarn, bror og svigerinne i Danmark :)
SlettVet du hvor lenge jeg må koke hvis jeg bruker hel høns? En liten høne.
SvarSlettDa bør du nok koke/trekke den i vann i 2-3 timer, gjerne med noen grønnsaker, først. Lage saus av kraften, rense den kokte høna -og varme opp kjøttet igjen i sausen.
Slett