Lam mørbrad er liten delikatesse. Kjøttet er finfibret og mørt.
Den sitter på lammelåret og veier omtrent 300-400 g.
Dette er en av de beste lammerettene jeg har spist og laget !
LAMMEBIFF:
Brun kjøttet raskt i en stekepanne.
Beregen ca. 200 g per person.
Etterstek i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter, bruk steketermometer, rosa på 70 grader.
La kjøttet hvile i 15 minutter før du skjærer det i skiver.
PIPERADE:
Til 4 porsjoner
- 2 ss olje
- 2 ss tomatpuré
- 1 gul paprika
- 1 rød paprika
- 1 rødløk
- 3 tomater
- 4 hvitløkbåter
- 1 dl hvitvin
- 1 dl lammekraft eller buljong
- 2 ss frisk rosmarin
Sånn gjør du:
- Skjær opp paprika, tomater, løk.
- Hakk hvitløk og finhakk rosmarin.
- Varm opp oljen og surr tomatpuré, paprika, løk, tomater, hvitløk og krydder.
- Tilsett vin & kraft og kok opp.
- Smak til med salt og pepper.
MANDELPOTETPURE:
Til 4 porsjoner
- 400 g mandelpoteter
- 4 fedd hvitløk
- 2 ss smør
- 1 dl fløte
Sånn gjør du:
- Skrell potetene og sett dem til koking på svak varme uten salt.
- Grovhakk hvitløken og kok den sammen med potetene.
- Hell vannet av etter 10 - 15 minutter, eller når potetene er gjennomkokt,
- Mos potetene, ha på smør og fløte og bland godt.
- Smak til med salt og pepper.
Dagens vin: Mas’des Mas Costieres De Nimes ♫♪
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar