En litt gammeldags mokkakake kommer frem fra glemselen.
Nydelig smørkrem, som passer ypperlig til syrlig eple og pæresyltetøy.
Kakebunn:
- 1,25 dl sterk kaffe
- 1 dl kakao
- 100 g mykt smør
- 3,5 dl sukker
- 3 egg
- 4 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts salt
- 1 dl melk
Sånn gjør du:
Smørkrem:
Montering:
Del kaken i to, til to bunner
Legg på ett tykt lag eple/pæresyltetøy på den nederste bunnen og på
undersiden av den andre bunnen.
Smør på 2/3 av smørkremen over syltetøyet på den nederste bunnen og legg den øverste bunnen over, med syltetøy på undersiden.
Pynt kaken med resten av smørkremen.
- Rør kakaoen ut i varm kaffe og la den bli avkjølt.
- Rør smør og sukker hvitt.
- Tilsett ett og ett egg vekselvis med mel, bladet med bakepulver, vaniljesukker og salt.
- Rør i kakaoblandingen og melken.
- Bland godt og hell røren i en smurt springform, 24cm.
- Stek kaken ved 180 grader i ca. 1 time.
Smørkrem:
- 150 g smør
- 200 g melis
- 1 dl sterk kaffe
- 2 eggeplommer
- 100 g revet kokesjokolade
- Rør smør og melis lett og luftig.
- Rør i eggeplommene og kald kaffe litt etter litt.
- Bland tilslutt inn revet sjokolade.
Montering:
Del kaken i to, til to bunner
Legg på ett tykt lag eple/pæresyltetøy på den nederste bunnen og på
undersiden av den andre bunnen.
Smør på 2/3 av smørkremen over syltetøyet på den nederste bunnen og legg den øverste bunnen over, med syltetøy på undersiden.
Pynt kaken med resten av smørkremen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar