RØDVINSAUS med balsamico ✿⊱╮✿⊱╮
Oppskrift til 8 personer:
- 4 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1½ ts ripsgele
- 1½ ss brun farin
- 1 dl balsamicoeddik
- 3 dl rødvin
5 dl kjøttkraft/buljong
- 200 g usaltet smør
- 1 ss finhakket frisk timian
- Salt & pepper
Fremgangsmåte :
- Finhakket sjalottløk og hvitløk freses godt i en kjele med litt smør.
- Tilsett ripsgele og sukker og rør godt om.
- Tilsett balsamico, rødvin og kok ned til en marmeladelignende konsistens.
- Tilsett kraften, kok opp.
- Du kan jevne sausen med litt maisenna hvis du ønsker den tykkere.
- Pisk inn romtemperert usaltet smør.
- Etter dette må sausen kun trekke ikke koke!
- Smak til med salt, pepper og timian.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar