Dette er en oppskrift jeg kan anbefale til søndagsmiddag, når du har tid til og bruke litt tid på kjøkkenet.
Tar litt til og forberede kjøttet, men det er verdt det !
Portvinsaus passer utmerket sammen med de øvrige ingrediensene.
Spis & Nyt !!
Til 4 personer:
Svinebiffer :
- 800 g indrefilet av svin
- Finrevet limeskall
- Pepperrot, tube
- 2 ss olje
- 2 ss finhakket timian eller 2 ts tørket
- 50 g chorizopølse
- Salt og pepper
- Olje og smør til steking
- Skjær opp svinefilet i skiver, bank skivene flate.
- Bland sammen olje og 1/2 cm pepperrot på tube.
- Hver forsiktig med pepperroten, veldig sterk, bruk bare bittelitt på hver skinkebiff.
- Pensle kjøttet med blandingen, kun den siden som vender opp.
- Dryss timian og revet limeskall over svinebiffene.
- Skjær chorizopølser i små biter og legg pølsebiter på en halvparten av filetene.
- Legg fileten uten pølser på, over en med pølsebiter, med krydderet i midten.
- Trykk godt sammen.
- Stek biffene i en stekepanne med en blanding av olje og smør, til de har fått farge på begge sider på høy varme.
- Skru ned varmen og etterstek i ca. 5 minutter.
- Legg på lokk og la den hvile.
- Krydre med salt og pepper.
Ovnsbakte grønnsaker:
- 4 gulrøtter
- 1/2 kålrot
- 800 g poteter
- Olje
- Persille, frisk
- Estragon, krydder
- Saften av 1 lime
- Salt og pepper
Skjær gulrøtter, poteter og kålrot i avlange biter.
Legg grønnsakene i en langpanne.
Drypp over olje.Stekes i 30 minutter midt i ovnen.
Dryss over hakket persille og estragon, samt saften av 1 lime.
Stekes ytterligere 10 minutter eller til grønnsakene er møre.
Krydres med salt og pepper.
Portvinsaus:
- 1 ss tomatpure
- 2 ss soyasaus
- 2 ss portvin
- 2 dl kjøttkraft (2dl vann + 1/2 beger Maggi FondCups kjøttbuljong)
- 1 dl kremfløte (Laktosefri, hvis du følger lavFodmap dietten)
La det koke noen minutter.
Tilsett fløte og la det koke i 5 minutter.
Bon Appetit ♪♫¸♥¸♫♪
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar