Pasta Milanese = Pasta med tomatsaus
Pasta Milanese, blir ofte servert 19. mars på "Saint Joseph Day".
Saint Joseph var ektefelle til Jomfru Maria og såleldes stefar til Jesu Kristus .
I New Orleans, som var en viktig inngangsport for sicilianske innvandrere i løpet av slutten av det
19. århundre, feirer de 'St. Josefs Day', som en hyllest til skytshelgenen, som de trodde reddet sine forfedre fra hungersnød.
Noen foretrekker å lage tomatsaus med ferske tomater, noen bruker tomater
på boks og enkelte bruker ferdigkjøpt tomatsuppe i pose eller hermetisk.
på boks og enkelte bruker ferdigkjøpt tomatsuppe i pose eller hermetisk.
Her er en oppskrift hvor jeg har brukt hermetiske tomater på boks, soltørkede tomater i olje og stekt indrefilet av svin.
Nyt & Spis !
Nyt & Spis !
Til 4 personer:
- 1 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk, knust
- 2 bokser hakkede tomater
- 2 ss soltørkede tomater i olje, hakket
- 2 ts balsamicoeddik
- 1/2 ts salt
- 800 g indrefilet av svin, delt i 8 medaljonger.
- 4 ss hvetemel
- Salt & pepper
- 2 egg
- Griljermel eller brødsmuler
- Basilikum, frisk, hakket
- 400 g spaghetti
Varm oljen i en panne, og stek hvitløk i noen sekunder.
Tilsett hakkede tomater, soltrøkede tomater og balsamicoeddik.
La det koke i 20 minutter.
- Bank svinemedaljongene 1-2 cm tykke.
- Hvis du bruker ytrefilet eller annet svinekjøtt, som ikke er like mør som indrefilet, kan du legge medaljongene mellom to lag plastfolie og banke dem med en kjevle.
- Bland mel med litt salt og pepper i en bolle, legg egg i en annen og griljermel i en tredje.
- Dypp svinekjøtt i mel, deretter egg, deretter griljermel.
- Stek svinekjøttet i en varm stekepanne, 3 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekt.
- Hold de varme.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
Hell av vannet.
Legg pastaen tilbake i kjelen.
Rør inn tomatsaus og hakket basilikum.
Rør inn tomatsaus og hakket basilikum.
Legg pastaen på dype tallerkener med svinekjøttet på toppen.
Pynt med basilikum og spis umiddelbart !!
♪♫ God middag !
♪♫ God middag !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar