Her er oppskriften på en fantastisk pølsemiddag med gode grønnsaker og en helt nydelig potetstappe med fennikel.
Pølser er mer enn wiener i lompe !
Bruk gjerne noen ekstra kroner på gode pølser !
Bruk gjerne noen ekstra kroner på gode pølser !
God middag 🍃
3-4 personer:
- 1/2-1 squash
- 1 stk rød paprika
- 1 stk gul paprika
- 1 rødløk
- 1 fedd hvitløk
- Sorte oliven
- Fersk basilikum
- 3 ss olivenolje
- 1/2 sitron
- Salt
- Pepper
- Finhakk hvitløk, skjær squash, paprika og løk grove biter.
- Legg grønnsakene i en smurt ildfast form, legg oliven i formen.
- Hell over litt olivenolje og saften av 1/2 sitron, salt og pepper.
- Dryss over frisk basilikum.
- Bakes i ovn på 200 grader i ca. 20 minutter.
Potet & fennikelstappe:
- 8 stk poteter
- 1 stk fennikel
- 3 dl matfløte
- 3 ss smør
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skrell poteter, skjær fennikelen i to.
- Kok poteter i usaltet vann, ca. 20 minutter til de er møre.
- Del potetene i to hvis de er store.
- Kok fennikelen sammen med potetene i 15 minutter, legg den til side.
- La potetene dampe seg tørre.
- Bruk en potetmoser eller gaffel mos dem grovt.
- Rør inn smør og fløte.
- Grovhakk fennikelen og vend den inn.
- Smak til med salt og pepper.
Lammepølser med hvitløk og persille:
Stek pølsene i stekepanne med godt smør på middels, svak varme i ca. 15 minutter.
Snu pølsene ofte og ikke bruk for sterk varme så pølsene sprekker.
Hvis du ikke har lammepølser, kan selvsagt andre gode pølser også benyttes.
Reserva do Passo 2011 ★ ☆
Hvis du ikke har lammepølser, kan selvsagt andre gode pølser også benyttes.
Reserva do Passo 2011 ★ ☆
- Farge:Dyp blårød.
- Lukt:Preg av svale mørke bær og urter, hint av vanilje.
- Smak:Ung, fruktig og bløt. Preg av mørke bær, frisk og fast ettersmak.
- Passer til:
- Land/distrikt:Portugal, Lisboa, Øvrige
- Årgang:2011
- Råstoff:Castelão 60%, Tinta Roriz 35%, Alicante Bouschet 5%
- Metode:Håndplukkede druer, temperaturkontrollert gjæring ved 24 C,maserasjonstid: 10 dager. Ikke fatlagret, 5 md. flaskemodn.
- Innhold:Alkohol 13,50%Sukker: 9,90 g/lSyre: 5,00 g/l
- Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
Ingredienser !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar