Pak Choy er kjempegodt og billig !
Den kalles også for Paksoi, Bok choy og Tai tsai.
Choy og tsai betyr ganske enkelt grønnsak på kinesisk.
Det er en kålvekst som blir brukt i enorme mengder i hele Asia og er blitt mer og mer vanlig også i Norge. I konsistens og tilberedning minner den om spinat.
Til 2 store porsjoner:
- Pak Choy, ca. 500 g
- 1 brokkoli
- 1 rødløk
- 1 rød chili
- 4 fedd hvitløk
- 500 g scampi, rå
- 2 ss sesamolje
- 3 ss soyasaus
- 1 ss østerssaus
Bladene brukes hele eller deles i to hvis de er store.
Ikke vær redd for å bruk for mye, den faller sammen som spinat.
Skjær brokkoli i buketter og forvell dem i 3 minutter i kokende vann.
Stilken kastes.
Rens rå, tinte scampi, husk og fjern tarmen.
Grovhakk rødløk.
Skjær chili i tynne ringer og finhakk hvitløk.
Varm opp en stor wok eller stekepanne.
Tilsett 1 ss sesamolje, løk, hvitløk og chili.
La det surre noen minutter.
Tilsett brokkoli og pak choy og stek i 5 minutter under omrøring.
Deretter tilsettes soyasaus og østerssaus.
Bland sammen scampi og grønnsaker.
Serverer med ris og litt frisk koriander.
Hvis du ikke får tak i Pak Choy kan du bruke kinakål, selv om den ikke har like sterk smak c",)
Hvis du ikke får tak i Pak Choy kan du bruke kinakål, selv om den ikke har like sterk smak c",)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar