SØTT - SALT - SYRLIG - SPICY !
For å få fram smakene brukes sukker, lime, fishsauce og chili.
Spis & Nyt !!
Til 2-3 porsjoner:
Salat:
- 400 g ytrefilet av storfe
- 200 g grønne bønner
- 100 g rød og orange paprika
- 4 ss soyasaus
- Tabasco, noen dråper... jeg brukte ca. 8 c",)
- 2 lime
- 4 ss sesamfrø
- 1/2 ts tørket knust chili (kan byttes ut med 1 ts chilikrydder)
- 2 ss rapsolje
- 1 ss smør
- Salt
- Pepper
- Koriander, frisk til pynt
Dressing:
- 6 ss yoghurt naturell (Bruk laktosefri, hvis du følger Fodmap dietten)
- 2 ss sesamfrø
- 2 ss sesamolje
- 4 ss hakket koriander
Sånn gjør du:
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-45 minutter før den skal tilberedes.
- Skjær bort enden på bønnene. Kok dem i 3 minutter i kokende lettsaltet vann. Ha dem over i en bolle med kaldt vann. Sil av vannet når de har blitt kalde.
- Bland soyasaus, tabasco, saften av lime, sesamfrø og chili sammen i en bolle.
- Krydre biffene med salt og pepper.
- Stek biffene i en varm stekepanne med olje og smør, ca. 3 minutter på hver side.
- Hell halvparten av soyasausblandingen over biffene og la dem hvile.
- Visp sammen ingrediensene til dressingen.
- Stek bønner og paprika, skjært i strimler rask i en varm panne med litt olje, til de blir varme.
- Hell resten av soyasausblandingen over grønnsakene, fres 1 minutt.
- Legg bønnene og paprika på en tallerken.
- Legg over biff, skjært i skiver og hell over dressingen.
- Topp med litt frisk koriander.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar