Gambas al pilpil er en fantastisk god rett, som man ofte finner på tapasbordet.
Det finnes vel like mange oppskrifter på denne retten, som det finnes Spanske mødre !Retten består av scampi, som freser i olje tilsatt hvitløk og chili.
Denne oppskriften har jeg fått av Heidi,
som hvert år, tilbringer mange uker på den Spanske solkysten ☀️
Skal du servere retten på tapasbordet kan du lage en stor porsjon i en ildfast form.
Du trenger :
som hvert år, tilbringer mange uker på den Spanske solkysten ☀️
Skal du servere retten på tapasbordet kan du lage en stor porsjon i en ildfast form.
Du trenger :
- ½ - 1 dl olivenolje
- 4 store fedd hvitløk - finhakkes
- 1 rød chili uten frø - finhakkes
- 2-3 ts paprikapulver
- En stor neve persille - finhakkes
- 10 rå scampi, skrelles og ta ut tarmen
Sånn gjør du:
- Sett ovnen på 220 grader.
- Ha olje i ildfaste porsjonsformer og sett formene i ovnen til oljen koker (det tar ca. 15 minutter)
- Bland hvitløk, chili og persille og rør det inn i oljen, sammen med paprika.
- Spar litt av persillen til pynt.
- Legg scampi i oljen og sett tilbake i ovnen i ca. 5 minutter eller til scampiene er blitt rosa.
- Server retten med nystekte baguetter, slik at du kan få med deg den gode oljen ved å dyppe brødet i den.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar