Biff:
Jeg brukte ytrefilet i dag.
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 0,5 til 1 time før det skal stekes.
- Brun biffen, på sterk varme i en blanding av solsikkeolje og smør, 3 minutter på hver side.
- Krydre med salt og pepper - eller biffkrydder.
- La den hvile i 10 minutter.
- Skrell (ikke nødvendig hvis de er fine) potetene og skjær de opp i båter eller staver.
- Hell over en god mengde raps -eller solsikkeolje, havsalt og pepper.
- Dryss over frisk timian.
- Stekes på 200 grader i ca. 20 minutter eller til de er møre.
Salat:
Grønn salat, gjerne forskjellige typer.
Tomater, rød og organge paprika, mais, agurk, fetaost.
Blandes sammen i en salatbolle, unntatt fetaost, som serveres i en skål ved siden av og
tilsettes når salaten er lagt opp på tallerken.
Bearnaisesaus:
Stek sjalottløken i sukkeret og en spiseskje smør i ca. ett minutt i en tykkbunnet kjele.
Ha i vin og eddik og la det koke inn til det er igjen ca. 3 spiseskjeer. Ta det av platen.
Pisk eggeplommene med tre spiseskjeer vann kraftig i ett minutt.
Ha i den innkokte vinen og pisk det godt inn.
Ha eggene i en kjele over middels svak varme. Pisk hele tiden til volumet økes.
Når eggene tykner tar du kjelen av platen mens du fortsetter å piske.
Ha i smøret litt og litt og pisk inn.
Smak til med salt, pepper og estragon.
- 1 sjalottløk
- 2 ss eddik
- 1 ts sukker
- 0.5 dl hvitvin
- 150 g smør
- 3 eggeplommer
- 1 ts tørket estragon
Stek sjalottløken i sukkeret og en spiseskje smør i ca. ett minutt i en tykkbunnet kjele.
Ha i vin og eddik og la det koke inn til det er igjen ca. 3 spiseskjeer. Ta det av platen.
Pisk eggeplommene med tre spiseskjeer vann kraftig i ett minutt.
Ha i den innkokte vinen og pisk det godt inn.
Ha eggene i en kjele over middels svak varme. Pisk hele tiden til volumet økes.
Når eggene tykner tar du kjelen av platen mens du fortsetter å piske.
Ha i smøret litt og litt og pisk inn.
Smak til med salt, pepper og estragon.
- 4 dl kjøttkraft
- 2 ss hvetemel
- 1 ss grønn pepper, frisk eller 1 ts syltet pepper
- 1 dl kremfløte
- 2 ss soyasaus
- Litt salt, smak på sausen først for soyasausen er veldig salt.
Kok opp resten av kraften og visp i jevningen.
Tilsett pepper og la sausen koke minst 5 minutter.
Tilsett fløte og smak til med soyasaus og eventuelt litt salt.
- Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Garvestoffer:
- Farge: Dyp blårød.
- Lukt: Litt dropsaktig aroma preget av mørke bær, litt urter og vanilje.
- Smak: Saftig og lett sødmefull fruktighet med preg av mørke bær og urter.
- Passer til:
- Land/distrikt: Italia, Lombardia, Pavia
- Årgang: 2013
- Råstoff: Barbera 100%
- Metode: Vinifiert gjennom appassimento-metoden som bl.a. innebærer tørking av druene i 4 uker før pressing, deretter lang maserasjon og langsom gjæring.
- Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 5,00 g/l Syre: 5,60 g/l
- Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar