Nå har det kommet fersk kål i butikkene igjen, det er noe av det beste jeg vet !
Hvis det ikke er sesong for nykål kan du bruke spisskål.
Kinakål er også en ganske god erstatning for nykål.
Her en en oppskrift på en kjempegod, men enkel og lettlaget middag.
God laks, den fantastiske nykålen og en enkel saus som smaker himmelsk ♫
God middag 🌿
Bergdolt-Reif & Nett Riesling Trocken 2012
Du trenger:
- Laksefilet
- Nykål
- Nypoteter
- Reker *
- Meierismør
- Rømme, lett
- Sitron
- Salt
- Pepper
- Persille, frisk
Sånn gjør du:
- Rens reker, hvis du skal ha reker i retten.
- Sett potetene på kok.
- Stek laksefilet uten skinn og bein, krydret med salt og pepper i en stekepanne. Stekes kun på den ene siden, med lokk, med masse ekte meierismør, til de er gjennomstekt. Det tar ca. 5 minutter.
- Ta laksen ut av stekepannen og tilsett en boks lettrømme i stekepanna, sammen med saften av en halv sitron, salt og pepper. La sausen koke ett par minutter.
- Tilsett reker, ikke kok sausen etter rekene er tilsatt.
- Kok/damp nykål i lettsaltet vann - ikke overkok den !
- Smelt litt meierismør og ha litt over potetene.
- Strø over litt persille ved servering.
Rekene kan utelates, sausen blir god uten også 😋
Bergdolt-Reif & Nett Riesling Trocken 2012
- Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Sødme:
- Farge: Middels dyp grønngul.
- Lukt: Fint preg av eple, fersken,blomst og litt krydder.
- Smak: Saftig og moden frukt, streif av sitrus og krydder.
- Passer til:
- Land/distrikt: Tyskland, Pfalz
- Årgang: 2012
- Råstoff: Riesling 100%
- Metode: Gjæret tradisjonelt i ståltanker, ikke fatlagret, kun tankmodnet.
- Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 7,20 g/l Syre: 7,90 g/l
- Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar