De dagene man ikke vet helt når middagen skal serveres er det smart og lage en ovnsrett 🌿
Den kan lages i god tid før den skal stekes.
Sett den i kjøleskapet og ta den ut rett før den skal i ovnen.
Du kan også lage den kvelden før og sette den i kjøleskapet, da er middagen fort ferdig neste dag.
Du trenger til 6 porsjoner:
Inneholder totalt 2905 kcal / 484 kcal per porsjon
- 300 g pasta, gjerne fullkornspasta
- 4 stk kyllingfilet
- 1 stk gul løk
- 1 stk gulrot
- 1/2 stk squash
- 1 stk liten rød paprika
- Stekesmør
- 400 g hermetiske tomater, jeg brukte den med basilikum og oregano
- 3 dl Crème Fraîche, kan gjerne bruke lett varianten
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts sukker
- Basilikum
- Oregano (hvis du har)
- 150 g revet ost
- Kok pasta al'dente i lettesaltet vann, sil av vannet og skyll med kaldt vann, så pastaen ikke kleber seg sammen.
- Skjær løk, gulrot, paprika og squash i ganske små biter.
- Stek grønnsakene lett i en stekepanne med litt smør.
- Tilsett tomater, Crème Fraîche, salt, pepper og sukker. Bland alt godt sammen.
- Skjær kylling i biter, ikke altfor store. Legg rå kylling og den kokte avkjølte pastaen i en ildfast form.
- Hell grønnsaksblandingen i formen (hvis du ikke skal steke retten med en gang, bør den være avkjølt før du tilsetter den i formen).
- Bland alt forsiktig sammen.
- Hakk basilikum og eventuelt oregano, dryss de ferske urtene over pastaformen.
- Dryss over revet ost.
- Stekes ved 200 grader i ca. 25 minutter.
- Serveres med en god salat !
Steker grønnsaker ! |
Tilberedning av kyllingform ! |
Snart klar til steking ! |
Glemte sukker, nå står den i ovnen
SvarSlettDet tror jeg neppe noen kommer til å legge merke til :-)
Slett