Denne tar det ca. 30 minutter å tilberede og den trenger 45 minutter steketid.
Ikke den raskeste middagen, men den kan gjøres i stand på forhånd, så kun stekingen gjenstår.
Passer perfekt på en fredagskveld 🍂
Hvorfor stresse med middag før ungene skal på fritidsaktiviteter.
Gi dem en brødskive og la middagen vente til alle er i hus igjen og kveldsroen senker seg !
Du trenger til 4 porsjoner:
Gi dem en brødskive og la middagen vente til alle er i hus igjen og kveldsroen senker seg !
Du trenger til 4 porsjoner:
- 200 g tørr spaghetti
- 1 stk eggehvite
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 400 g karbonadedeig
- 1 box tomat
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts tørket timian
- 1 stk rød paprika
- Bladpersille, hakket
- Salt
- Pepper
- Ostesaus *
Sånn gjør du:
- Kok spaghetti ”al dente” etter anvisning på pakken.
- Sil av vannet og skyll i kaldt vann, så pastaen ikke kleber seg sammen.
- Bland inn en lettpisket eggehvite.
- Stek karbonadedeigen med smør i en stekepanne.
- Tilsett løk og hvitløk og la det surre til løken blir myk.
- Tilsett paprika i små biter, tomater og krydder.
- La det koke i ca. 15 minutter.
- Tilsett en neve hakket bladpersille, bruk bare bladene.
- Smak til med salt og pepper.
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 3 dl lettmelk
- 1 stk eggeplomme
- 120 g revet ost
- Smelt smør i en kjele og rør ut hvetemel i smøret.
- Spe med melk. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
- Ta sausen av varmen og tilsett eggeplommer og revet ost.
- Legg halvparten av spagettien i en smurt ildfast form.
- Hell kjøttsausen over spagettien og legg den resterende delen av spagettien på kjøttsausen.
- Legg ostesausen på toppen.
- Stekes ved 180 ºC i ca. 45 minutter.
Kjøttsaus, ostesaus og spaghetti ! |
Klar til steking ! |
Ferdig stekt ! |
Gi aldri opp ‼
Hvis du gir opp nå,
vil du aldri få vite hvor
nær du var med å lykkes ✿ ✿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar