Blomkål har vært dyrket i Norge siden 1600 tallet !
Den er en av de mest anvendelige grønnsakene vi har. Den er mild og god i smaken og passer derfor sammen med mange andre ingredienser.
Du trenger:
- 2 stk blomkål
- 1 stk gul løk
- 1 stk purre
- 10 dl grønnsaksbuljong
- 2 dl fløte
- Olivenolje
- Salt
- Hvit pepper
- 400 g scampi
- 1-2 sjalottløk
- 1 chili
- Gressløk
- Kutt blomkål i biter. Hakk løken og purreløken (bruk bare det hvite på purreløken).
- Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Tilsett grønnsaksbuljong.
- La det koke til blomkålen er mør.
- Kjør så suppen i en blender eller bruk en stavmikser til suppen er helt glatt.
- Sil suppen og hell den tilbake i kjelen.
- Tilsett fløte og la det koke noen minutter.
- Smak til med salt og pepper, smak godt på suppen først, da buljongen ofte kan være meget salt.
- Rens og vask scampi, husk og fjerne tarmen !
- Tørk dem godt av på tørkepapir.
- Varm opp 2-4 ss olivenolje i en stekepanne.
- Tilsett hakket sjalottløk og chili, la det frese et par sekunder før du tilsetter rå scampi.
- Stek scampi i 3-4 minutter.
Strø over litt hakket gressløk.
Serveres med godt nystekt brød !
Christmann Riesling 2012
Farge: Lys strågul.
Lukt: Tiltalende preg av modent eple og litt aprikos, streif av sitrus og mineraler.
Smak: Ren og frisk stil, preg av moden frukt og sitrus, hint av mineraler i ettersmaken.
Passer til:
Land/distrikt: Tyskland, Pfalz, Øvrige
Årgang: 2012
Råstoff: Riesling 100%
Metode: Manuelt høstede druer, skånsom pressing før gjæring ved lav temperatur, ståltankmodnet før tapping.
Steker scampi og koker suppe ! |
Christmann Riesling 2012
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar