Jeg serverte den med kokte nypoteter, men ris og pasta kan også brukes som tilbehør.
Sunn og rask middag : 10 minutter med forberedelser og 15 minutter i ovn !
Spis & Nyt med god samvittighet ♫♪
Til 4 porsjoner:Sunn og rask middag : 10 minutter med forberedelser og 15 minutter i ovn !
Spis & Nyt med god samvittighet ♫♪
Du trenger:
Inneholder totalt 1590 kcal - 398 kcal per porsjon
Inneholder totalt 1590 kcal - 398 kcal per porsjon
- 800 g torskefilet
- 200 g reker, uten skall
- 1 stk sjalottløk
- 1/2 stk purre
- 2 dl vann
- 1 terning fiskebuljong
- 2 dl crème fraîche lett
- 1 dl fløte
- Frisk dill
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skrell reker.
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær torskefilet i serveringsstykker, fjern skinnet og krydre med salt og pepper.
- Finhakk sjalottløk og skjær purre i tynne skiver.
- Legg i torskestykkene i en smurt ildfast form, og dryss over sjalottløk og purre.
- Varm vannet, løs opp fiskebuljong og bland det sammen med crème fraîche og fløte.
- Rør finhakket dill, ikke bruk stilken inn i sausen og hell den over fisken.
- Stek i stekeovnen til torsken er ferdig, ca. 15 minutter.
- Dryss reker over retten etter du har tatt fisken ut av stekeovnen.
- Pynt med frisk dill.
Serveres med kokte poteter, drysset over litt persille.
Klar til steking ! |
Klar til servering ! |
Kan jeg bruke lett rømme isteden for creme fraîche
SvarSlettHei ! Ja, det kan du, men lettrømme kan skille seg under varmebehandling. Smaken blir like god.
SlettUtrolig god oppskrift
SvarSlettTakk, hyggelig at den falt i smak :-)
SlettGår det greit med laks i stede for torsk
SvarSlettJa, retten blir nok god med laks også.
SlettNoe av det beste jeg har smakt på lenge 🥰
SvarSlettJøss, har du tørket støv av denne oppskriften fra 2014 ? Hyggelig at det smakte :)
Slett