Focaccia er et forholdsvis flatt brød, fra Italia. Opprinnelig kommer det fra Toscana.
Brødet er ofte pyntet og smaksatt med krydder og grønnsaker som assosieres med pizza. Grunnoppskriften er antatt å ha utviklet seg hos etruskerne eller grekerne, men er i dag mest kjent som en delikatesse i det nord-italienske kjøkkenet.
Focaccia er populært både i og utenfor Italia, og blir nytt som en rett i seg selv, som tilbehør til andre retter eller til smørbrød.
Du trenger:
Focaccia er populært både i og utenfor Italia, og blir nytt som en rett i seg selv, som tilbehør til andre retter eller til smørbrød.
Du trenger:
- 5 dl vann, lunkent
- 2 ss olivenolje
- 11 dl hvetemel
- 50 g gjær
- 1 ts salt
- 1/2 dl olivenolje, til å helle over
- Flaksalt til dryss
- Rosmarin
Sånn gjør du:
- Rør sammen lunkent vann, olje, hvetemel, tørrgjør og salt til en tykk deig.
- Dekk bakebollen med plastfilm og sett til heving i 45 minutter.
- Legg deigen over i en liten langpanne kledd med bakepapir.
- Dekk til etterhev brødet i 30 minutter.
- Dryss over flaksalt og god olivenolje.
- Stikk hull i brødet med fingrene slik at salt og olje fordeler seg ned i brødet.
- Strø over litt rosmarin.
- Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 ºC i 20-30 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar