Pizza med masse fyll, pommes frites & bearnaise ♫♪
Skikkelig digg - masse fett, noen vitaminer og en haug med kalorier !
Se & Hør, Rimi og Tine kårer Norges beste pizza 🍕🍕🍅
Pizzabunn:
- 500 g hvetemel eller pizzamel
- 1 pose pizzagjær
- 3 dl vann
- 1/2 dl olje
- 1,5 ts salt
Sånn gjør du:
- Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren.
- Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
- La den heve i 45 minutter.
Pizzasaus:
- 1 Box tomater med basilikum og oregano
- 4 ss tomatpurè
- Salt & pepper
- En neve frisk Basilikum, grovhakket eller 1-2 ts tørket basilikum.
Sånn gjør du:
- Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og smak til med krydder.
- Kokes i ca. 20 minutter.
- Bruk gjerne en stavmikser for å få fin konsistens.
(Blir nok til to store pizza, frys ned eller tilsett stekt kjøttdeig og bruk restene til pastamiddag 🍅
Pizzafyll:- Indre eller ytrefilet av storfe (rå), i strimler, krydres godt med biffkrydder
- Rødløk i tynne skiver
- Rød paprika, i strimler
- Maiskorn
- Champinjong
- Revet ost
- Bearnaisesaus *
- Kjevle ut deigen på en smurt stekeplate, hvis platen ikke vil ligge stille er trikset og legge en bløt klut under den.
- La pizzabunnen etterheve ca. 15 minutter.
- Sil godt av vannet på mais og champinjong -og tørk biffen med tørkepapir.
- Legg på pizzasaus, deretter legger du på paprika, rødløk, mais, champinjong.
- Legg på revet ost og på toppen, rå biffstrimler, som er godt krydret med biffkrydder.
- Stekes med varmluft på 200 grader i ca. 20 minutter, eller på 225 grader uten varmluft.
- Samtidig steker du pommes frites og lager bearnaisesaus.
- Serveres rykende varm med bearnaisesaus og pommes frites, som krydres med biff- eller grillkrydder og ruccola påstrødd maldonsalt ღღ
Ytrefilet av storfe |
Klar for steking |
Se & Hør, Rimi og Tine kårer Norges beste pizza !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar