Hvit pizza har blitt ganske så populært.
Bytter ut den vanlige tomatbaserte pizzasausen med crème fraîche og pesto.
Resultatet blir en nydelig, lekker pizza ♫
Pizzafyll:
- 1 beger crème fraîche lett
- ca. 4 ss pesto *
- 1 stk rødløk
- 1 stk orange paprika
- 200 g mozzarella
- 100 g ruccula
- 200 g reker, uten skall
- 500 hvetemel
- 1 pose pizzagjær
- 3 dl vann
- 1/2 dl olje
- 1,5 ts salt
- Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren.
- Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
- La den heve i 45 minutter.
- Del deigen i fire emner og kjevl ut pizzabunner.
- Etterhev pizzabunnene i ca. 20 minutter.
- Smør på crème fraiche og pesto.
- Skjær rødløk og paprika i tynne ringer. Fordel det så utover pizzaen.
- Legg på osten, som er skåret i skiver og stek pizzaen midt i ovnen i 15-20 minutter på 220 °C.
- Legg ruccula og reker på pizzaen før servering.
Ferdig stekt ♫ |
- 1 potte basilikum
- 2 ss pinjekjerner
- 50 g reven parmesan
- 3 fedd hvitløk
- 1 dl god olivenolje
- Mos balsilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og hvitløk i en foodprosessor/blender.
- Tilsett olivenolje i en tynn stråle, mens maskinen går.
- Smak til med salt og pepper.
Pizza Bianca ♫ |
Lerøy seafood likte pizzaen min og repostet det på Instagram !
Spis & Nyt ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar