Her er en utgave med Sharon frukt 🍂
Sharon ser ut som en liten, oransje tomat og hører til i persimon-familien.
Sharon ser ut som en liten, oransje tomat og hører til i persimon-familien.
Persimon er den spanske varianten av kaki.
Alle har en guloransje farge og smaker ganske likt. De er søte, smaken minner om aprikos med et hint av vanilje. Det eneste som skiller dem er størrelsen og fasongen. Sharon og kaki ser ut som en litt flatklemt tomat, mens persimon er større og rundere i formen.
Kaki, kakifrukt eller kakiplomme er gule eller røde bær som kan minne om tomater.
De er også kjent under navnene persimon og den særlige typen sharon. Kakitreet kommer fra Kina og hører til ibenholtfamilien. Kaki er en av de eldste artene av dyrkede frukttrær; i Kina har arten vært dyrket i mer enn 2000 år. Treet kan bli opp til 10 meter høyt og minner i form om epletrær.
Til 6 personer:
Panna cotta:
- 4 stk gelatinplater
- 2 stk vaniljestang
- 7 ½ dl kremfløte
- 2 ½ dl sukker
- 2 stk Sharon frukt, med skall
- 0,5 ss melis
- 3 ts sitronsaft
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
- Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.
- Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og innholdet i den.
- Ta det av platen, ta ut vaniljestang, og rør inn gelatinen.
- Hell blandingen i seks små former eller glass.
- Avkjøl minst 5 timer før servering, gjerne natten over.
- Skjær Sharon i biter, trenger ikke skrelle den og melis i en foodprocessor, kjør til massen er glatt.
- Legg sharonfruktpuren på toppen rett før servering.
- Pynt med en halv skive sharon og sitronmelisse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar