Rask, enkel og sunn middag !!
Renskåret svinekjøtt er magert, inneholder kun 2-4% fett og er kjempegodt !!
Grønne bønner har aldri vært min favoritt - på 70' tallet ble stort sett alt av grønnsaker ihjel kokt av ivrige husmødre.
NÅ har det gått opp for meg at bønner trenger kun ett par minutter i kjelen.
Både friske, tørkede og fryste bønner er stappfulle av B-vitamin.
Bønner innneholder også en del E-vitamin, selen, jern, kalium, C-vitamin og kalk.
Klar - ferdig - spis !!!
Til 4 porsjoner trenger du:
Inneholder totalt 1540 kcal - 385 kcal (Ris kommer i tillegg)
- 600 g svinekjøtt, jeg brukte ytrefilet
- 1 rødløk
- Smør til steking
- 1 ts salt
- 3 ss soyasaus
- 3 dl Crème Fraîche Lett
- 1 dl vann
- 250 g grønne bønner
- Salt
- Pepper
- Skjær kjøttet i tynne strimler.
- Hakk løken.
- Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne, litt og litt om gangen.
- Legg det over i en kjele.
- Fres løken i stekepannen og ha det i kjelen sammen med kjøttet.
- Krydre med salt og ha på soyasaus.
- Rør i crème fraîche og vann.
- Tilsett bønner, skjært i biter på 2-3 cm og la det surre på svak varme i 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
Jeg brukte fullkornsris i dag og drysset over litt frisk persille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar