Nachos er meksikanske chips laget av maismel som er fritert i olje
Den er dekket med ost eller ost-basert saus, ofte servert som snacks.
Andre versjoner består av flere ingredienser med kjøtt og grønnsaker, da blir den servert som hovedrett. Nachos ble første gang laget i 1943 av Ignacio "Nacho" Anaya.
Hot & god oppskrift til 4 porsjoner:
Ingredienser:
- Tortillachips
- Revet ost
- Rømme
- Guacamole *
- Kjøttsaus *
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 1 løk
- 2 hvitløksfedd
- 1 ts chilipulver
- 1 ts spisskumin
- 1 ts koriander
- 1 ts sukker
- 1 boks brune bønner
- 2 ss tomatpure
- 1 boks hakkede tomater
- 1 chili, hakket, uten frø
- 1 ss limesaft
- Finhakk løk og stek den myk i olje sammen med hvitløk og chili.
- Tilsett kjøttdeigen og stek den.
- Tilsett tomatpure, krydder, bønner og tomat.
- Kokes i 10 minutter.
- Legg kjøttsausen i en ildfast form.
- Legg tortillachips rundt langs kanten av formen.
- Dryss over revet ost og stek den i stekeovn på 220°C i ca. 15 minutter.
- Servér med rømme, guacamole og salat.
Klar til og legge på ost. |
- 2 avokado
- Saften av ½ stk lime
- 1 ss finhakket vårløk
- 2 ts hakket rød chili
- 1 fedd hvitløk - finhakket
- Salt og pepper
- 1 ss hakket koriander
- Mos avocadokjøttet med en gaffel og bland inn de øvrige ingrediensene.
- Tilsett litt hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
- Legg avokadosteinen i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.
- Dekk til med plast og oppbevar den i kjøleskapet, til den skal serveres.
Dette skal prøves!
SvarSlettHyggelig :) Håper du blir fornøyd !
Slett