Brokkoli inneholder mer C-vitamin enn appelsiner, en god del kalsium for skjelettet og litt jern som forsyner cellene med oksygen.
Renskåret svinekjøtt innholder bare to til fem prosent fett. Nesten 60 % av fettet i svinekjøtt er umettet, altså fett som er godt for hjertet.
Spis & Nyt !
Du trenger til 4 porsjoner:
Du trenger til 4 porsjoner:
Inneholder totalt 1340 kcal inkl. 2 ss stekeolje - 335 per porsjon
- 400 g renskåret svinekjøtt i strimler, jeg brukte indrefilet
- Solsikkeolje
- 1 stk brokkoli
- 2 stk potet
- 1 stk løk
- 12 dl vann
- 2 stk kjøttbuljongterning eller tilsvarende mengde kjøttfond
- 2 dl matfløte
- Frisk basilikum
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skrell poteter og løk.
- Skjær brokkoli (bruk stilken også), poteter og løk i biter.
- Kok opp vann, buljong og fløte.
- Tilsett grønnsakene og la det koke til grønnsakene er møre.
- Tilsett en neve basilikum.
- Kjør alt i en blender eller bruk stavmikseren til du får en jevn suppe.
- Varm den opp igjen rett før servering, smak til med salt og pepper.
- Finskjær svinefilet fri for fett og hinner og skjær den i strimler.
- Stek strimlet svinekjøtt i en varm stekepanne, litt og litt om gangen.
- Krydre med salt og pepper.
- Hell suppen i suppeskåler, legg på strimlet svinekjøtt og pynt med litt frisk basilikum.
- Serveres med grovt brød eller rundstykker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar